Antena 3 CNN International News Departamentul de Stat al SUA: Putin transformă Ucraina în moloz și Rusia în închisoare

Departamentul de Stat al SUA: Putin transformă Ucraina în moloz și Rusia în închisoare

Un oficial de top al Departamentului de Stat al SUA a declarat miercuri că Vladimir Putin transformă Ucraina în moloz și Rusia în închisoare.

Departamentul de Stat al SUA: Putin transformă Ucraina în moloz și Rusia în închisoare
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    13 Apr 2022   •   23:50

Într-un interviu pentru CNN, subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a declarat că președintele american Joe Biden ”a vorbit din inimă când a numit ceea ce vedem în Ucraina genocid din partea Federației Ruse și a forțelor acesteia” și a adăugat că Statele Unite vor stabili în cele din urmă că genocidul a fost comis.

Nuland a spus că SUA au ”un proces de colectare a dovezilor” pentru a face o determinare oficială guvernamentală a genocidului.

”Dar pot să prezic că ceea ce a numit președintele Biden este ceea ce probabil vom găsi în cele din urmă când vom fi capabili să adunăm toate aceste dovezi”, a spus Nuland, ”pentru că ceea ce se întâmplă pe teren nu este un accident. Este intenția forțelor Rusiei de a distruge Ucraina și populația sa.”

Întrebată de ce sancțiunile nu au avut un efect descurajant asupra președintelui rus Vladimir Putin, Nuland a răspuns că pentru că lui Putin ”nu-i pasă de poporul său sau de țara lui, îi pasă doar de propria ambiție imperială”.

”Nu vede că ceea ce face nu transformă doar Ucraina în moloz, ci și Rusia într-o închisoare”, a subliniat ea.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close