Antena 3 CNN International News Crește numărul deputaților municipali din Rusia care cer demisia lui Vladimir Putin

Crește numărul deputaților municipali din Rusia care cer demisia lui Vladimir Putin

Lista deputaților municipali din Rusia care au semnat pentru demisia președintelui Vladimir Putin numără în prezent aproape 50 de nume.

Crește numărul deputaților municipali din Rusia care cer demisia lui Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Sep 2022   •   18:10

Marți, pe listă semnaseră 47 de aleși locali, cu 29 mai mult decât luni, notează CNN care o citează pe Xenia Thorstrom, deputat municipal al districtului Semenovski din Sankt Petersburg.

"Am decis să facem apelul nostru atât de scurt, încât autoritățile să aibă cât mai puține motive să găsească vreo greșeală în el și să fie semnat de cât mai mulți deputați municipali.

Acum, avem 47 de semnături verificate. Aria lor geografică lor s-a extins semnificativ.

Eu și colegii mei am vrut să-i sprijinim deputații din Smolninskoie, care au fost chemați recent la poliție și vor avea în curând un proces", a spus Thorstrom.

Petiția are următorul conținut:

Noi, deputații municipali ai Rusiei, credem că acțiunile președintelui său Vladimir Putin sunt dăunătoare pentru viitorul țării și al cetățenilor săi. Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse.

Petiția urmează primelor alegeri regionale și municipale din Rusia de la începutul războiului, în care candidații pro-Kremlin au înregistrat un succes covârșitor.

Săptămâna trecută, deputații municipalității Smolninskoie din Sankt Petersburg au înaintat Dumei de Stat a Federației Ruse un document în care solicită acuzarea lui Vladimir Putin de înaltă trădare și revocarea din funcția de președinte, din cauza războiului din Ucraina.

Inițiatorii demersului se confruntă în prezent cu acuzații de discreditare a armatei ruse, potrivit informațiilor difuzate de Twitter de unul dintre semnatari, Nikita Yuferev.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close