Antena 3 CNN International News Director de la centrala nucleară Zaporojie, răpit de ruși în ziua întâlnirii dintre Putin și șeful Agenției ONU pentru Energie Atomică 

Director de la centrala nucleară Zaporojie, răpit de ruși în ziua întâlnirii dintre Putin și șeful Agenției ONU pentru Energie Atomică 

Un oficial al Centralei nucleare Zaporojie a fost răpit de forțele rusești.

Director de la centrala nucleară Zaporojie, răpit de ruși în ziua întâlnirii dintre Putin și șeful Agenției ONU pentru Energie Atomică 
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2022   •   16:58

Informația provine de la oficialii ucraineni.

Astfel, Valeri Martiniuk (foto), directorul adjunct al centralei nucleare, aflată sub ocupația trupelor Moscovei, a fost răpit de forțele rusești și este deținut într-un loc necunoscut, potrivit reprezentanților Energoatom, compania de stat ucraineană pentru energie nucleară.

"Facem apel la directorul general al AIEA, Rafael Grossi, și la întreaga comunitate mondială să ia toate măsurile posibile pentru eliberarea imediată a lui Valeri Martiniuk din captivitatea ocupanților ruși”, a transmis Energoatom.

La începutul acestei luni, directorul general al complexului atomo-electric a fost reținut de forțele ruse, dar a fost ulterior  eliberat și se află acum pe teritoriul controlat de armata ucraineană.

Kremlinul confirmă întâlnirea dintre Putin și șeful AIEA

Cea mai mare parte a regiunii Zaporojie, inclusiv centrala nucleară, se află sub control rusesc încă de la începutul războiului.

Capitala regională Zaporojie a rămas sub control ucrainenilor, fiind bombardată constant de ruși.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat, marți, că președintele rus Vladimir Putin se va întâlni marți, la Sankt Petersburg, cu directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi.

Potrivit lui Peskov, cei doi vor discuta problemele de securitate de la centrala nucleară Zaporojie.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close