Antena 3 CNN International News Doi bărbați au încercat să fure un tablou de Monet, evaluat la peste un milion de euro, dintr-un muzeu de lângă Amsterdam. S-au tras focuri de armă

Doi bărbați au încercat să fure un tablou de Monet, evaluat la peste un milion de euro, dintr-un muzeu de lângă Amsterdam. S-au tras focuri de armă

Doi bărbaţi au încercat să fure o pânză a pictorului de Claude Monet din Muzeul Zaans din Zaandam, dar au eşuat şi au fugit cu mâinile goale, potrivit Poliţiei locale, scrie CNN.

Doi bărbați au încercat să fure un tablou de Monet, evaluat la peste un milion de euro, dintr-un muzeu de lângă Amsterdam. S-au tras focuri de armă
Sursa foto: Zaans Museum
de Mia Lungu    |    18 Aug 2021   •   19:17

Focuri de armă au fost auzite în timpul tentativei de jaf de la Muzeul Zaans din Zaandam. În urma schimbului de focuri nu a fost nimeni rănit, spun anchetatorii.

Tentativa de furt a avut loc în jurul orei 10.30, duminică. Potrivit publicaţiei olandeze NOS, echipele din muzeu şi vizitatorii prezenţi au intervenit şi au reuşit să prevină furtul.

Uleiul pe pânză, "De Voorzaan en de Westerhe" de Claude Monet, este analizat pentru a fi evaluate posibile daune, a explicat instituţia.

Cei doi bărbaţi care au vrut să fure tabloul au fugit cu un scuter negru, care a fost găsit ulterior de Poliţie. "Suntem bucuroşi că nimeni nu a fost rănit şi că cei doi nu au reuşit să fure nimic", a explicat, pentru CNN, directoarea muzeului, Marieke Verweij. Ea a adăugat că angajaţii au fost "foarte şocaţi" de incident.

Poliţia olandeză a făcut apel către oameni să furnizeze orice informaţii au despre suspecți. 

Muzeul a fost temporar închis, luni. A fost redeschis vizitatorilor marţi, dar pânza a fost retrasă din expoziţia "Monet à Zaandam".

"Acum evaluăm dacă pânza a suferit daune în timpul incidentului, ceea ce înseamnă că nu o putem expune pentru moment", a explicat Marieke Verweij.

Opera, care înfăţişează ambarcaţiuni pe râul Zaan, a fost achiziţionată de muzeu în 2015, la preţul de 1,16 milioane de euro. Claude Monet a pictat scena cu ocazia unei călătorii la Zaandam, în 1872. Acest peisaj este în realitate panorama pe care pictorul o avea de la hotelul unde a stat cu soţia şi fiul său, timp de patru luni.

×
Subiecte în articol: barbati Monet Amsterdam muzeu focuri de arma
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close