Antena 3 CNN International News Apel-surpriză al lui Donald Trump la un miting în Alabama. "M-am vaccinat. E bun!" Mulțimea l-a huiduit, apoi a râs

Apel-surpriză al lui Donald Trump la un miting în Alabama. "M-am vaccinat. E bun!" Mulțimea l-a huiduit, apoi a râs

Fostul președinte american Donald Trump a oferit o surpriză de proporții adepților săi, săptămâna trecută, la un miting în statul Alabama.

Apel-surpriză al lui Donald Trump la un miting în Alabama. "M-am vaccinat. E bun!" Mulțimea l-a huiduit, apoi a râs
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Aug 2021   •   15:35

De la tribuna evenimentului, Trump a făcut un apel neașteptat pentru vaccinare, în contextul în care autoritățile din SUA au reușit să imunizeze complet circa 52% din populație iar oficialii din domeniul sanitar se plâng că viteza cu care se desfășoară acest proces este insuficientă pentru a face față răspândirii variantei Delta.

"Cred în totalitate în libertățile voastre. Sunteți liberi să faceți ce vreți. Dar... vă recomand să vă faceți vaccinul (din mulțime se aud huiduieli) Eu mi l-am făcut. E bun. Vă bucurați de libertățile voastre. Se întâmplă ca eu să fiu vaccinat. Dacă nu funcționează, veți fi primii care vor afla (din mulțime se aud râsete) Aveți libertăți și trebuie să vi le păstrați. Și trebuie să vă duceți copiii înapoi la școală", a spus fostul președinte.

Trump s-a infectat cu COVID cu aproximativ o lună înainte de alegerile din 3 noiembrie 2020, pe care le-a pierdut în fața lui Joe Biden. Fostul lider de la Casa Albă a primit tratamentul experimental al companiei Regeneron, în condițiile în care, în acel moment, nu exista un vaccin autorizat pe piață. Trump s-a vindecat și, înainte de a părăsi Casa Albă, s-a vaccinat împotriva coronaviruslui, potrivit relatărilor presei americane. Odată cu Trump s-a vaccinat și soția sa, Melania.

În primul an al pandemiei - și ultimul al mandatului său prezidențial - președintele american a avut o atitudine oscilantă față de problema reprezentată de COVID-19. Inițial, el a catalogat pandemia drept "hoax" (farsă), după care s-a declarat adeptul tratamentelor neautorizate medical, precum cel care implică administrarea medicamentului anti-malarie, hidroxiclorochina.

Anterior, el a vorbit despre rolul important în combaterea infecției pe care l-ar juca dezinfectanții pe bază clor.

Unii dintre adepții săi au interpretat mesajul drept un îndemn la consumul de înălbitor iar presa din SUA a notat că, după comentariile președintelui, a crescut numărul otrăvirilor cu substanțe casnice pe bază de clor.
 

×
Subiecte în articol: vaccin Donald Trunp
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close