Antena 3 CNN International News Două mari bănci franceze părăsesc Rusia

Două mari bănci franceze părăsesc Rusia

Două mari bănci franceze au decis că părăsească Rusia, după ce țara a invadat Ucraina și tot mai multe state occidentale au impus sanctiuni.

Două mari bănci franceze părăsesc Rusia
Sursa foto: Twitter/ Українська правда
de Cerasela Stafie    |    23 Mar 2022   •   14:58

Crédit Agricole (CRARY), din Franța, a declarat marți că a suspendat toate serviciile în Rusia, alăturându-se retragerii altor bănci internaționale care au reacționat în acest fel după invazia Ucrainei. Mișcarea vine la o zi după ce rivalul francez BNP Paribas (BNPQF) a declarat că și-a informat clienții corporativi din Rusia că nu le va mai procesa tranzacțiile după sfârșitul lunii.

Crédit Agricole, care a oprit anterior noi finanțările pentru companiile rusești, a declarat că a contactat clienți corporativi internaționali pentru a începe suspendarea serviciilor.

Băncile și investitorii s-au grăbit să întrerupă legăturile cu Rusia în ultimele săptămâni, pe fondul sancțiunilor grele occidentale împotriva Moscovei. Crédit Agricole a adăugat că prioritatea sa este sprijinirea celor 2.400 de angajați ai săi din Ucraina, care contribuie la asigurarea continuării activităților bancare esențiale, în ciuda faptului că au fost ”loviți din plin de război”.

Agenția de rating S&P Global a declarat anterior că a suspendat serviciile tuturor produselor către clienții din Rusia și Belarus, care fac obiectul sancțiunilor. Între timp, două treimi din fondurile din Luxemburg cu expunere puternică la Rusia au fost suspendate de la invazia Ucrainei, despre care Moscova a spus că este o ”operațiune militară specială”, a declarat autoritatea de reglementare a titlurilor de valoare din Marele Ducat.

 

×
Subiecte în articol: incident Londra ambulante
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close