Antena 3 CNN International News Bilanţul tornadei devastatoare din Mississippi: 23 de morţi şi zeci de clădiri distruse | Corespondenţă specială CNN din Rolling Fork

Bilanţul tornadei devastatoare din Mississippi: 23 de morţi şi zeci de clădiri distruse | Corespondenţă specială CNN din Rolling Fork

Crește bilanțul victimelor din Mississippi și Alabama. Cel puțin 23 de oameni au murit după tornada violentă care a lovit mai multe state din jumătatea de est a Statelor Unite.

Bilanţul tornadei devastatoare din Mississippi: 23 de morţi şi zeci de clădiri distruse | Corespondenţă specială CNN din Rolling Fork
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    25 Mar 2023   •   23:20

Totodată, vijelia a rupt stâlpi de electricitate și a scos copaci din rădăcini. Aproximativ 100.000 de localnici au rămas pe întuneric. Fenomene meteorologice extreme au fost raportate și în alte state.

În total, 30 de milioane de persoane au primit avertizări legate de vremea rea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Isabel Rosales, corespondent internațional CNN, a explicat care este situaţia în acest moment. 

"Într-adevăr, vorbim despre o situație devastatoare, cumplită pentru această comunitate din Roling Fork. Toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru şi au rămas fără locuinţe, autorităţile le-au pus la dispoziție un adăpost. 

De asemenea, oamenii primesc ajutor şi de la o organizație numită Crucea Roșie, care le oferă mâncare, apă, şi adăposturi temporare.

Știm deocamdată că 23 de oameni au decedat în urma acestei tornade. Alte zeci de persoane au fost rănite, în timp ce alte patru persoane sunt de negăsit deocamdată în Mississippi.

Guvernatorul statului Mississippi a declarat stare de urgenţă

În felul acesta statul va avea acces la resurse, bani, nu doar pentru a căuta supraviețuitori, dar  şi pentru a-i ajuta și pe cei care au avut de suferit de pe urma acestei tornade.

Am văzut aici în ultimele 2 ore echipaje care au venit pentru a încerca să rezolve problemele cu electricitatea sau cu semnalul la telefoanele mobile, pentru că stâlpii de electricitate au fost smulși din rădăcini în urma tornadei.

FIMA, agenția națională, agenția federală care ajută cu dezastrele naționale, a trimis o echipă la fața locului pentru a face o evaluare a situației și pentru a-și da seama cum să ajute această comunitate", a transmis Isabel Rosales, Corespondent internațional CNN pentru Antena 3 CNN. 

 

 

×
Subiecte în articol: tornada
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close