Antena 3 CNN International News Egiptul a fost lovit de o furtună rară în care și-au pierdut viața cel puțin 3 persoane, și care a trimis roiuri de scorpioni în casele oamenilor

Egiptul a fost lovit de o furtună rară în care și-au pierdut viața cel puțin 3 persoane, și care a trimis roiuri de scorpioni în casele oamenilor

O furtună din Egipt a declanșat inundații în care și-au pierdut viața cel puțin 3 persoane, și a trimis roiuri de scorpioni în casele oamenilor.

Egiptul a fost lovit de o furtună rară în care și-au pierdut viața cel puțin 3 persoane, și care a trimis roiuri de scorpioni în casele oamenilor
Sursa foto: Pexels/Engin Akyurt
de Alexandra Ionescu    |    16 Noi 2021   •   08:36

Peste 500 de oameni au fost înțepați de scorpioni care s-au refugiat din calea furtunii și  a ploilor torenţiale în orașul Aswan din sudul Egiptului în weekend.

Locuitorii răniți din Aswan au fost transferați la spitale pentru a primi injecții cu anti-venin, a declarat ziarul de stat egiptean Al Ahram.

Scorpionii egipteni cu coadă groasă, care locuiesc în mod normal în deșert, sunt printre cei mai mortali din lume. Fără tratament, oamenii pot muri într-o oră după ce au fost înțepați.

Acești scorpioni tind să se îngroape în cea mai caldă parte a zilei sub crăpături, roci, lemn, resturi de construcții și în interiorul caselor. Ploaia îi scoate din ascunzișurile lor. De asemenea, șerpii au fost dezgropați de ploi, potrivit Al-Ahram.

Trei membri ai forțelor de securitate egiptene au fost uciși în inundații -- cele mai grave de acest gen din ultimii 11 ani, potrivit guvernatorului Aswan, Ashraf Attia.

Ploile torenţiale din deşertul Aswan au distrus case şi au deteriorat drumuri şi copaci.

Precipitațiile sunt extrem de rare în această regiune, dar, atunci când apar, pot fi abundente, iar infrastructura este slab echipată pentru a le face față. Inundațiile au avut loc în regiune de mai multe ori începând cu anii 1980.

Attia și ministerul egiptean al sănătății au negat informațiile inițiale din presa de stat conform cărora trei persoane ar fi murit din cauza înțepăturilor de scorpion.

×
Subiecte în articol: Egipt furtuna Scorpioni inundatii
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close