Antena 3 CNN International News Elevul asasin din Belgrad s-a uitat la un documentar american despre crimele în masă în școli, înainte de masacru | Un ofițer înarmat se afla în zonă la momentul atacului

Elevul asasin din Belgrad s-a uitat la un documentar american despre crimele în masă în școli, înainte de masacru | Un ofițer înarmat se afla în zonă la momentul atacului

Kosta Kecmanovic, elevul de 13 ani care și-a ucis opt colegi și a împușcat mortal un paznic la școala "Vladislav Ribnikar", a vizionat cu o seară înainte de masacru videoclipuri pe platforma TikTok și un documentar american crime în masă în școală.

de Cristi Popovici    |    04 Mai 2023   •   20:31

Informația a fost dezvăluită, joi, de Veselin Milic, șeful poliției din Belgrad într-o declarație pentru CNN.

"Această faptă monstruoasă a fost planificată noaptea și pusă în aplicare dimineața. Acest criminal a spus că a văzut un film american ciudat, în care un băiat a făcut același lucru în școala sa", a precizat Milic.

El a menționat că informațiile au fost colectate de la făptaș în urma declarațiilor date de acesta în prezența unui avocat angajat de părinți.

Citește și: Un nou atac la o școală din Belgrad, la o zi după masacrul în care Kosta Kecmanovic a ucis nouă oameni

"Ucigașul nu a avut manifestat nicio remușcare. Asta ne-a șocat - pe mine și pe toți oamenii din Serbia", a continuat el.

Potrivit acestui oficial, Kosta Kecmanovic nu a fost o victimă a bullying-ului, nefiind anterior agresat de colegi, așa cum presa locală a speculat inițial.

El s-ar fi certat, însă, cu colegii săi de clasă și a cerut să fie transferat.

"Făcând acest lucru, el a sperat să fie acceptat din punct de vedere social", a spus șeful poliției.

CNN: Elevul asasin a exersat trasul cu arma în subsolul stadionului "Partizan Belgrad"

Reținerea părinților lui Kecmanovic este justificată de faptul că minorul a reușit să aibă acces la un seif codat unde tatăl său își ținea armele deținute legal, a explicat Veselin Milic.

El a adăugat că băiatul este "neobișnuit de priceput la arme" și că tatăl său l-a dus la un poligon de tragere amenajat în subsolul stadionului clubului de fotbal "Partizan Belgrad".

În Serbia este ilegal ca minorii să mânuiască arme de foc iar procurorii au confirmat pentru CNN că analizează ce s-a întâmplat la poligonul de tir, în timp ce organizația sportivă menționată a refuzat, până acum, să comenteze situația.

Conform legislației sârbe, la doar 13 ani, Kosta Kecmanovic este prea tânăr pentru a fi tras la răspundere penală. El a fost internat într-o instituție psihiatrică.

CNN: Un polțist înarmat patrula în zonă la momentul masacrului

CNN l-a intervievat pe ministrul adjunct al Educației din Serbia, Milan Pasic.

Acesta a declarat că, în momentul în care au fost trase primele focuri de armă, în perimetrul campusului școlar se afla un ofițer de poliție înarmat care patrula.

Poliția din Belgrad a confirmat acest lucru și a anunțat că ofițerul a așteptat întăriri, înainte de a interveni.

El a participat ulterior la arestarea lui Kecmanovic.

CNN notează că, în SUA, protocolul de intervenție al Poliției cere ca ofițerii să se deplaseze imediat la locul în care se trag focuri de armă și să încerce să îl elimine pe agresor.

Poliția din Belgrad nu a clarificat încă dacă propriile protocoale au fost respectate în mod corespunzător în cazul masacrului de la școala "Vladislav Ribnikar".

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close