Antena 3 CNN International News Elveția va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei

Elveția va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei

Elveția va adopta noile sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei și va îngheța activele mai multor persoane cu legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin, a anunțat vineri guvernul într-un comunicat.

Elveția va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: Twitter/ deccanherald
de Cerasela Stafie    |    04 Mar 2022   •   18:19

Măsurile nou adoptate se referă la anumite bunuri și servicii financiare adăugând că lista de sancțiuni a Elveției a fost extinsă în consecință. Potrivit guvernului, punerea în aplicare a acestor sancțiuni este compatibilă cu neutralitatea Elveției.

”Exportul tuturor articolelor cu dublă utilizare în Rusia este acum interzis, indiferent de utilizarea lor finală sau utilizatorul final. În plus, exportul de bunuri care ar putea contribui la îmbunătățirea militară și tehnologică a Rusiei sau la dezvoltarea sectorului apărării și securității este interzis”, a spus guvernul, adăugând că ”este interzisă și acordarea de asistență tehnică, servicii de intermediere sau finanțare”.

"Exportul către Rusia a anumitor bunuri și servicii din sectorul petrolier nu mai este permis. Mai mult, exportul anumitor bunuri și tehnologii care pot fi utilizate în aviație și industria spațială este interzis", a mai spus guvernul.

De asemenea, tranzacțiile cu Banca Centrală a Rusiei nu mai sunt permise. Autoritățile au decis, de asemenea, ”să adauge persoanele de pe lista adoptată de UE la 28 februarie la Anexa 8 a Ordonanței și, prin urmare, să înghețe bunurile altor oameni cu legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin”.

×
Subiecte în articol: Elvetia sanctiuni Rusia Război Ucraina
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close