Antena 3 CNN International News Explozii multipe în școli din Kabul: număr ridicat de morți răniți

Explozii multipe în școli din Kabul: număr ridicat de morți răniți

Exploziile au avut loc în zona Dasht-i-Barchi din Kabul, care găzduiește o mare comunitate Shia Hazara, un grup minoritar vizat anterior de extremiști.

Explozii multipe în școli din Kabul: număr ridicat de morți răniți
Sursa foto: Twitter/ Syed Zafar Mehdi
de Cerasela Stafie    |    19 Apr 2022   •   12:07

”Trei explozii diferite de la liceul Abdul Rahim Shaheed, din districtul 18, au cauzat victime compatrioților noștri șiiți.Vom împărtăși detaliile mai târziu”, a scris marți Khalid Zadran, purtătorul de cuvânt al șefului poliției din Kabul.

Doi martori cu care a vorbit CNN în Dasht-e-Barchi au spus că exploziile au vizat un liceu și un centru de educație din zonă.

Reuters transmite că un singur liceu a fost vizat. Șase persoane au murit, iar 11 sunt rănite. Alte surse, incluziv presa rusă și unele publicații locale, anunță că numărul morților se ridică la 25.

Șeful secției de asistență medicală a unui spital a declarat, sub protecția anonimatului, că cel puțin patru persoane au fost ucise și 14 rănite în explozie.

Un alt centru medical, Spitalul de Urgență, a transmis că a primit șapte copii răniți în explozii.

Atacul nu a fost revendicat până în prezent. Acesta vine după o pauză a violenței, în lunile reci de iarnă, și după ce forțele străine s-au retras anul trecut.

×
Subiecte în articol: explozii şcoală Kabul morti
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close