Antena 3 CNN International News Întreg Afganistanul e cuprins de haos: explozii puternice în Kabul urmate de focuri de armă

Întreg Afganistanul e cuprins de haos: explozii puternice în Kabul urmate de focuri de armă

Oamenii au ieșit pe străzi pentru a-și manifesta susținerea față de guvernul afgan și opoziția față de talibani: ”Allahu Akbar” (Dumnezeu de mare)

Întreg Afganistanul e cuprins de haos: explozii puternice în Kabul urmate de focuri de armă
Sursa foto: Facebook/Gandhara
de Alexandra Ionescu    |    04 Aug 2021   •   09:42

Capitala Afganistanului, Kabul, a fost zguduită, marți, de explozia unei mașini capcană. În centrul capitalei Kabul au continuat să se audă focuri de armă, la 30 de minute după aceasta.

Deflagrația s-a produs în apropiere de ”zona verde” puternic fortificată a oraşului, unde se află clădiri guvernamentale şi ambasade străine, evenimentul fiind soldat cu cel puţin trei morţi şi şapte răniţi, au declarat oficiali ai poliţiei şi Ghulam Dastagir Nazari, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Un înalt oficial de securitate a declarat că explozia pare să fi fost cauzată de o maşină-bombă, iar ţinta aparentă era reşedinţa unui membru al parlamentului. Acesta nu era acasă în momentul exploziei.

Momentan nicio grupare nu a revendicat atacul.

Ciocnirile dintre forţele afgane şi talibani s-au intensificat în toată ţara, grupul de insurgenţi obţinând controlul asupra unor puncte de control, centre comerciale şi proiecte de infrastructură.

Săptămâna trecută, locuitorii din vestul Heratului au ieşit în stradă, în pofida luptelor din apropiere, pentru a protesta împotriva talibanilor.

Forţele afgane au făcut apel la locuitorii din oraşul sudic Lashkar Gar să-şi părăsească casele şi să stea departe de zonele în care talibanii preiau controlul, deoarece intenţionează să lanseze operaţiuni împotriva grupului.

Cel puțin 40 de civili au fost uciși în ultimele 24 de ore în Lashkar Gar, iar alți 118 au fost răniți.

×
Subiecte în articol: Afganistan Kabul explozii talibani
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close