Antena 3 CNN International News FBI avertizează: "Folosiți telefoane cu cartelă, apoi aruncați-le, cât sunteți în China"

FBI avertizează: "Folosiți telefoane cu cartelă, apoi aruncați-le, cât sunteți în China"

Poliția federală americană, FBI, îi avertizează pe atleții care participă la Jocurile OIimplice de Iarnă de la Beijing și își lase telefoanele mobile acasă și să utilizeze în locul acestora așa-numitele "burner phones", telefoane de uz temporar, cu cartelă, care se aruncă după utilizare, relatează CNN.

FBI avertizează: "Folosiți telefoane cu cartelă, apoi aruncați-le, cât sunteți în China"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    02 Feb 2022   •   09:31

"FBI îi îndeamnă pe toți sportivii să-și lase telefoanele mobile acasă și să folosească telefoane temporare în timpul activității competiționale de la Beijing", a indicat instituția, adăugând că și Comitetele Olimpice Naționale din unele țări occidentale au formulat recomandări similare, din cauza îngrijorărilor legate de securitatea cibernetică la Beijing.

CNN notează că FBI nu a avertizat în legătură cu vreo amenințare cibernetică anume la Jocurile Olimpice de la Beijing, însă a insistat că este important ca participanții "să rămână vigilenți și să urmeze cele mai bune practici pe rețelele sociale și în mediul digital".

Avertismentul FBI vine pe fondul creșterii îngrijorărilor printre oficialii americani din domeniul securității cu privire la spionajul și furtul intelectual practicate de China.

De altfel, oficialii din serviciile americane de informații au avertizat public asupra faptului că autoritățile de la Beijing au creat la nivel național un mecanism avansat de supraveghere, bazat pe camere de supraveghere, recunoaștere facială și alte tehnologii.

FBI derulează peste 2.000 de investigații de furt de tehnologie în care China este suspectul

De asemenea, contraspionajul american a arătat, de multă vreme, că oficialii SUA, dar și reprezentanții mediului de afaceri și academic, care călătoresc în China, se confruntă cu riscul a fi spionați prin intermediul dispozitivelor electronice.

FBI elaborează în mod curent așa-numitele "informări defensive", destinate americanilor pe care îi consideră a fi expuși riscului de a deveni victime ale spionajului chinez.

FBI derulează în prezent peste 2.000 de investigații cu privire la presupusele eforturi ale Beijingului de a fura informații despre tehnologie americană, arată Chris Wray, directorul instituției.

Când evaluăm ce vedem în investigațiile noastre, constatăm că, pur și simplu, nu există nicio țară care să prezinte o amenințare mai mare decât China la adresa ideilor, inovațiilor și securității noastră economice", a arătat  Wray.

CNN amintește că, în timp ce sportivilor americani li se permite să concureze la Beijing, administrația Biden a decis să nu trimită oficiali guvernamentali la Jocurile Olimpice de Iarnă din China, pentru a transmite un "mesaj clar" asupra încălcărilor drepturilor omului în această țară.

×
Subiecte în articol: China FBI Jocurile Olimpice de iarna
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close