Antena 3 CNN International News Două femei au cărat 109 animale vii în bagaje, în Bangkok

Două femei au cărat 109 animale vii în bagaje, în Bangkok

Două femei au fost arestate pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok și acuzate de contrabandă, după ce 109 animale vii au fost găsite în bagajele lor.

Două femei au cărat 109 animale vii în bagaje, în Bangkok
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    28 Iun 2022   •   20:47

Departamentul Parcurilor Naționale, Faunei Sălbatice și Conservarea Plantelor din Thailanda a declarat luni că animalele sălbatice au fost descoperite în două valize în urma unei inspecții cu raze X.

Oficialii de la fauna sălbatică, chemați la fața locului au descoperit în cele două bagaje doi porci spinoși albi, doi armadillos, 35 de țestoase, 50 de șopârle și 20 de șerpi.

Autoritățile thailandeze au spus că valizele aparțineau a două femei indiene: Nithya Raja, în vârstă de 38 de ani, și Zakia Sulthana Ebrahim, în vârstă de 24 de ani, care urma să se îmbarce într-un zbor către orașul indian Chennai.

Femeile ar fi fost acuzate de încălcarea Legii privind conservarea și protecția faunei sălbatice din 2019, Legea privind bolile animalelor din 2015 și Legea vamală din 2017.

Traficul de animale prin aeroporturi este de multă vreme o problemă în regiune. În 2019, un bărbat care a sosit în Chennai, India, din Bangkok a fost reținut la aeroport după ce ofițerii vamali au găsit un pui de leopard de o lună în bagajele sale.

Un raport din martie 2022 al TRAFFIC, o agenție de monitorizare a comerțului cu animale sălbatice, a spus că peste 70.000 de animale sălbatice native și exotice -- inclusiv părți ale corpului sau derivate ale acestora - au fost descoperite în 140 de capturi la 18 aeroporturi indiene între 2011 și 2020.

„Aeroportul Internațional Chennai, Tamil Nadu, a înregistrat cel mai mare număr de incidente cu capturi de animale sălbatice, urmat de Aeroportul Internațional Chhatrapati Shivaji, Mumbai și Aeroportul Indira Gandhi din New Delhi”, se arată în raport.

×
Subiecte în articol: bangkok Thailanda animale trafic
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close