Antena 3 CNN International News Femeile rămân "la cratiță" mai mult decât bărbații, chiar dacă au contribuții egale la veniturile familiei, arată un studiu din SUA

Femeile rămân "la cratiță" mai mult decât bărbații, chiar dacă au contribuții egale la veniturile familiei, arată un studiu din SUA

Contribuțiile financiare au devenit "mai egale" în căsniciile heterosexuale.

Femeile rămân "la cratiță" mai mult decât bărbații, chiar dacă au contribuții egale la veniturile familiei, arată un studiu din SUA
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2023   •   14:36

Totuși, modul în care partenerii din cuplu își împart timpul între muncă și viața de familie rămâne dezechilibrat, întrucât femeile muncesc, în continuare, mai mult în casă.

Este concluzia unui nou studiu Pew Research Center, care arată că femeile petrec mai mult timp cu treburile casnice și cu îngrijirea copiilor, comparativ cu soții lor, care petrec mai mult timp cu jobul aducător de venit și cu activitățile specifice de timp liber, relatează CNN.

"Chiar și în condițiile în care contribuțiile financiare s-au mai echilibrat în căsnicii, modul în care partenerii din cupluri își împart timpul între munca plătită și viața de familie rămâne dezechilibrat", a arată studiul citat.

"Bărbații petrec cu aproximativ 3,5 ore mai mult pe săptămână în activități de agrement, față de soții. Femeile petrec cu aproximativ două ore pe săptămână mai mult decât soții lor pentru a se ocupa de îngrijirea copiilor și cu aproximativ 2,5 ore mai mult decât soții lor pentru treburile casnice", se arată în studiu.

În 29% dintre căsătoriile heterosexuale americane incluse în studiu, femeile și bărbații câștigă aproximativ la fel, la nivelul a 60.000 de dolari fiecare, anual.

În 55% dintre cuplurile formate dintr-un bărbat și o femeie soțul este întreținător unic sau principal

În 55% dintre căsătoriile între persoane de sex opus, bărbații sunt principalii sau singurii întreținători de familie, câștigând în medie 96.000 de dolari, față de 30.000 de dolari, cât câștigă soțiile lor.

În doar 16% dintre căsnicii soțiile își depășesc soțul ca principal întreținător (10%) sau unic întreținător (6%).

În aceste căsnicii, femeile câștigă, în medie, 88.000 de dolari, față de 35.000 de dolari, reprezentând câștigul mediu al soților.

Dintre aceste categorii, singura în care bărbații petrec mai mult timp decât soțiile lor ca responsabili de îngrijirea familiei este atunci când femeia este singurul întreținător.

În aceste căsnicii, timpul săptămânal petrecut cu treburile casnice este împărțit în mod egal între soț și soție.

Toate datele analizate relevă schimbări importante față de acum 50 de ani când, de exemplu, bărbații erau principalii susținători ai familiei în 85% dintre căsnicii.

Foto: bărbat la cratiță, în timpul unor cursuri de gătit

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close