Antena 3 CNN International News Un feribot cu 134 de persoane la bord a luat foc: șapte morți și zeci de răniți, în Filipine

Un feribot cu 134 de persoane la bord a luat foc: șapte morți și zeci de răniți, în Filipine

Șapte persoane au murit după ce un feribot filipinez de mare viteză, care transporta 134 de persoane, a luat foc, luni. Zeci de oameni au fost răniți, iar șapte pasageri sunt încă dispăruți, a anunțat paza de coastă.

Un feribot cu 134 de persoane la bord a luat foc: șapte morți și zeci de răniți, în Filipine
Sursa foto: Twitter/ Bloomberg
de Cerasela Stafie    |    23 Mai 2022   •   09:04

MV Mercraft 2 a luat foc chiar înainte de a ajunge în portul Real din provincia Quezon, la aproximativ 60 de kilometri est de capitala Manila. Feribotul a părăsit insula Polilio la ora locală 05:00 a.m. și a făcut un apel de urgență la 06:30 a.m. Focul și fumul gros au cuprins nava de pasageri cu două etaje.

Cinci femei și doi bărbați au murit, în timp ce 120 de pasageri au fost salvați. 23 de oameni au fost răniți, a anunțat paza de coastă într-un comunicat. Imaginile publicate de autorități au arătat oameni îmbrăcați în veste de salvare plutind pe mare, așteptând salvare, în timp ce unii au fost duși în siguranță de o navă de marfă din zonă.

Cauza incendiului nu este cunoscută până în prezent, dar Filipine, un arhipelag de peste 7.600 de insule, are un istoric negativ în ceea ce privește siguranța maritimă.

Vasele sunt adesea vechi și supraaglomerate. În 1987, aproximativ 5.000 de oameni au murit în cel mai grav dezastru de transport maritim din timp de pace, când feribotul supraîncărcat de pasageri Dona Paz s-a ciocnit cu un petrolier în largul insulei Mindoro, la sud de capitală, Manila.

×
Subiecte în articol: feribot incendiu filipine
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close