Antena 3 CNN International News "Sora mea e moartă!" | O fetiță de 11 ani a fost ucisă de un pensionar de 71 de ani, după o dispută legată de copaci | Drama s-a petrecut în Franța

"Sora mea e moartă!" | O fetiță de 11 ani a fost ucisă de un pensionar de 71 de ani, după o dispută legată de copaci | Drama s-a petrecut în Franța

O fetiță în vârstă de 11 ani a fost împușcată mortal după o dispută legată de grădinărit și de tăierea copacilor care mărgineau două gospodării.

"Sora mea e moartă!" | O fetiță de 11 ani a fost ucisă de un pensionar de 71 de ani, după o dispută legată de copaci | Drama s-a petrecut în Franța
Sursa foto: captură Daily Express / Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2023   •   13:42

Drama s-a petrecut în localitatea Saint-Herbot din provincia franceză Bretagne, transmite CNN.

Victima se numește Solaine Thornton și este de origine britanică iar cel care a deschis focul este un bărbat olandez, pensionar, în vârstă de 71 de ani.

Părinții fetiței au fost, la rândul lor, grav răniți în atacul armat, care a avut loc sâmbătă.

Sora victimei, în vârstă de 8 ani, a scăpat cu viață și a fost găsită în stare de șoc, relatează CNN, citând-o pe Carine Halley, de la Procuratura din orașul Quimper, care a preluat ancheta.

Citește și: ”M-a dat cu capul de pereți!” Fostele iubite ale lui Marcel Șerbuc rup tăcerea

Conform celor stabilite de autoritățile franceze, membrii familiei atacate se aflau în grădină când vecinul lor olandez și-a făcut apariția cu o pușcă și a început să tragă de mai multe ori în direcția lor.

Ulterior, atacatorul s-a închis în propria casă, împreună cu soția sa. Cei doi s-au predat poliției o oră mai târziu. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru crimă și tentativă de omor. Presa din Marea Britanie a publicat numele și fotografia olandezului arestat (foto următoare).

Acesta se numește Dirk Raats.

Anchetatorii francezi au precizat că fetița de 11 ani a fost declarată moartă la spital, iar tatăl ei a suferit un traumatism cranian care i-a pus viața în pericol. El se află în stare critică, dar stabilă.

Mama, în vârstă de 49 de ani, a fost, de asemenea, rănită în urma atacului și rămâne internată, împreună cu cealaltă fiică a cuplului, în vârstă de 8 ani, care a fost spitalizată în stare de șoc.

O neînțelegere legată de copaci, cu deznodământ mortal

Autoritățile au declarat că acest incident mortal a fost, aparent, declanșat pe fondul unor neînțelegeri mai vechi între familiile vecine.

Olandezul de 71 de ani era deranjat de zgomotul produs de lucrările de grădinărit ale vecinilor săi, dar și de tăierea copacilor din vecinătatea celor două gospodării, iar disputa dura de cel puțin doi ani.

Procurorul francez Camille Miansoni a spus că suspectul arestat a tras de trei sau de patru ori asupra vecinilor săi, de la aproximativ 10 metri. În prealabil, el s-a dus în casă să își caute pușca, ceea ce indică un anumit nivel de premeditare, a menționat magistratul.

Soția pensionarului, care are cetățenie belgiană, este cercetată pentru obstrucționarea anchetei.

Martor la tragedie: "Fetița supraviețuitoare a alergat în vecini strigând 'sora mea e moartă!'"

Miansoni a mai spus că suspectul arestat și-a exprimat "regretul" pentru crima comisă.

Un vecin care a fost indirect martor la tragedie, a declarat presei franceze că a auzit focurile de armă, dar a crezut că sunt produse de petarde.

"Fetița cea mai mică a venit a alergat în vecini strigând: Sora mea este moartă, sora mea este moartă!", a precizat acest martor.

Foto: Solaine Thornton, fetița ucisă în Saint-Herbot (dreapta-sus), un investigator francez la locul tragediei (dreapta-jos) și proprietatea unde a avut loc crima (stânga)

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close