Antena 3 CNN International News Filiala unei companii aeriene cu sediul în Ungaria reia zborurile spre Rusia

Filiala unei companii aeriene cu sediul în Ungaria reia zborurile spre Rusia

Filiala dintr-o țară arabă a unei companii aeriene conduse de la Budapesta sparge izolarea pe care și-a atras-o Rusia în urma invaziei în Ucraina.

Filiala unei companii aeriene cu sediul în Ungaria reia zborurile spre Rusia
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Aug 2022   •   21:31

Wizz Air Abu Dhabi a anunțat că va relua zborurile cu destinația Moscova, biletele pe această rută fiind puse în vânzare începând cu 3 octombrie.

Compania a justificat decizia invocând cererile formulate de pasageri.

Fondată în decembrie 2019, Wizz Air Abu Dhabi este filiala din Emirate a Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa, având sediul în Ungaria.

Wizz Air deține o participație de 49% în Wizz Air Abu Dhabi, majoritatea de 51% fiind deținută de ADQ.

Wizz Air mai are o filială, Wizz Air UK, înființată inițial pentru a atenua problemele care decurg din Brexit.

Wizz Air insistă că nu operează în prezent zboruri directe către Rusia

"Wizz Air Abu Dhabi este un transportator național din Emiratele Arabe Unite (EAU) care operează în conformitate cu reglementările și politicile naționale ale EAU. Compania își reia operațiunile către Moscova pentru a satisface cererile pasagerilor care doresc să zboare din capitala Emiratelor Arabe Unite către Rusia și invers. Toate companiile aeriene naționale din Emiratele Arabe Unite operează în prezent zboruri directe către Rusia", a declarat un purtător de cuvânt al Wizz Air.

"Wizz Air Ungaria și Wizz Air UK nu operează în prezent zboruri către Rusia", a adăugat oficialul companiei, în contextul în care zborurile spre Rusia din Marea Britanie și din Uniunea Europeană sunt în prezent interzise.

Etihad, Emirates și FlyDubai se numără printre companiile aeriene din Emirate care operează zboruri către Rusia, notează CNN.

Wizz lansase inițial ruta în decembrie 2021, înainte de a o suspenda atunci când Rusia a invadat Ucraina.

Potrivit CNN, nu este clar dacă pasagerii vor înțelege diferența Wizz Air și Wizz Air Abu Dhabi iar specialiștii pieței spun că, în timp, interesele comerciale ar putea prevala, iar solidaritatea cu care statele occidentale pedepsesc agresiunea rusă ar putea da semne de oboseală.

×
Subiecte în articol: Wizz Air Abu Dhabi Rusia
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close