Antena 3 CNN International News Spectacol de sunet și lumină în marile orașe din lume la intrarea în 2023 | Cum au sărbătorit Sydney, Singapore, Taipei și Hong Kong

Spectacol de sunet și lumină în marile orașe din lume la intrarea în 2023 | Cum au sărbătorit Sydney, Singapore, Taipei și Hong Kong

Cetățenii din metropolele asiatice și din Australia au sărbătorit intrarea în noul an cu multe ore înaintea celor din Europa și America.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2022   •   20:28

CNN a transmis imagini spectaculoase cu focurile de artificii din Sydey, Hong Kong, Singapore și Taipei.

În Sydney, spectacolul pirotehnic organizat în apropiere de Harbour Bridge a atras mii de privitori, care s-au putut bucura de priveliște inclusiv de la înălțime, din consolele Roții Mari.

La Taipei, capitala autoguvernării Taiwan, a fost "incendiat" într-o explozie de culori Turnul 101, cea mai înaltă clădire din oraș.

Spectacole pirotehnice deosebite au oferit și municipalitățile din Singapore și Hong Kong (clipurile următoare).

Primele națiuni care au intrat în 2023

Națiunile din Pacific Samoa și Kiribati au fost primele care au întâmpinat anul 2023.

Noua Zeelandă a fost următoarea pe listă, o oră mai târziu.

După Noua Zeelandă vin Australia, Japonia, Coreea de Nord și de Sud, China, Malaezia, Singapore și Hong Kong.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Samoa este întotdeauna prima țară care începe anul nou. Samoa Americană, vecina sa aflată la doar 101 mile distanță, trebuie să aștepte o zi întreagă, notează CNN.

În prezent, sunt în vigoare 39 de fusuri orare diferite, inclusiv două care sunt cu peste 12 ore înaintea UTC (Universal Time Coordinated, Timpul Universal Coordonat), ceea ce înseamnă că este nevoie de 26 de ore pentru ca întreaga lume să intre în Anul Nou.

Cu actuala distribuție de fusuri orare, Samoa Americană, Hawaii și Insulele Howland vor fi, întotdeauna, ultimele care vor întâmpina Anul Nou.

×
Subiecte în articol: sydney singapore hong kong Taipei artificii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close