Antena 3 CNN International News Forțele ruse ”atacă în mod continuu” uzina Azovstal din Mariupol, spune un oficial ucrainean

Forțele ruse ”atacă în mod continuu” uzina Azovstal din Mariupol, spune un oficial ucrainean

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat duminică că forțele ruse ”atacau continuu” uzina siderurgică Azovstal din Mariupol încercuită în Duminica Paștelui.

Forțele ruse ”atacă în mod continuu” uzina Azovstal din Mariupol, spune un oficial ucrainean
Sursa foto: Twitter/ Illia Ponomarenko
de Cerasela Stafie    |    24 Apr 2022   •   12:35

”Paștele Ortodox 2022. Dar chiar acum, RF (Federația Rusă) atacă continuu uzina Azovstal din Mariupol”, a scris el pe Twitter.

”Locul în care se află civilii și militarii noștri este bombardat cu bombe aeriene grele și artilerie. RF cumulează forțe și echipamente pentru asalt. Cine a dat ordinul „să nu asaltăm”?”, a adăugat.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut la începutul acestei săptămâni că forțele ruse au obținut să ocupe orașul Mariupol, dar a ordonat armatei să se oprească înainte de a lua uzina Azovstal, ultimul bastion major al apărării ucrainene din oraș.

”RF ar trebui să se gândească la rămășițele reputației sale”, a spus Podolyak, îndemnând Rusia să anunțe un armistițiu de Paște la Mariupol, să deschidă un coridor umanitar pentru evacuarea civililor și să convină asupra unei ”runde speciale de negocieri” pentru schimbul de forțe militare înconjurate de ruși în oraș.

Uzina de oțel Azovstal din oraș a devenit una dintre ultimele rezistențe semnificative ale forțelor ucrainene. Complexul industrial adăpostește sute de soldați și civili -- iar proviziile se epuizează.

Joi, vicepremierul ucrainean Iryna Vereșciuk a declarat că acolo se află ”aproximativ 1.000 de civili și 500 de militari răniți”.

Yuriy Ryzhenkov, CEO-ul companiei care deține fabrica, a declarat joi pentru CNN că situația de acolo este ”aproape de o catastrofă”.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close