Antena 3 CNN International News Ce spune fostul șef al Serviciilor Secrete din Ucraina după ce a fost dat afară de Volodimir Zelenski

Ce spune fostul șef al Serviciilor Secrete din Ucraina după ce a fost dat afară de Volodimir Zelenski

Demis, marți, de Parlament, la inițiativa președintelui Volodimir Zelenski, fostul șef al Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) și-a prezentat realizările mandatului într-o declarație publicată marți, recunoscând, în același timp, și unele eșecuri.

Ce spune fostul șef al Serviciilor Secrete din Ucraina după ce a fost dat afară de Volodimir Zelenski
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Iul 2022   •   15:24

Între momentele semnificative ale activității SBU în mandatul lui Bakanov, declarația publicată pe site-ul SBU face referire la arestarea lui Viktor Medveciuk, politician pro-Rusia și prieten al lui Vladimir Putin, semnalează CNN.

"Au fost vreodată deconspirări mai extinse și mai numeroase ale agenților inamici infiltrați în diverse agenții guvernamentale, decât au avut loc în ​​ultimii ani?", se întreabă, retoric, Bakanov (foto, stânga) în declarația de pe site-ul instituției pe care a condus-o din 2019.

"Cine s-a ocupat sistematic de partidele pro-ruse și a început să se opună propagandei inamice? Când au început să fie restituite statului proprietățile și elementele importante de infrastructură, pe care diverși comercianți le-au confiscat anterior? Iar lista poate continua", susține fostul șef al SBU.

El a indicat, de asemenea, meritele SBU în blocarea ofensivei Rusiei asupra Kievului.

Fostul șef al Serviciului de Securitate din Ucraina:  "SBU i-a neutralizat pe agenții inamici în cel mai critic moment"

"Permiteți-mi să vă reamintesc că inamicul a vrut să preia Kievul și Ucraina în trei zile. Dar în cel mai critic moment, agenții inamici nu au acționat, pentru că SBU construise din timp un sistem pentru neutralizarea lor", a insistat Bakanov.

El a admis unele eșecuri, dar a argumentat că este dificil să schimbi un sistem vechi de zeci de ani în doar câțiva ani.

Mulțumind angajaților SBU pentru activitatea de pusă și poporului ucrainean pentru încredere, fostul șef al SBU i-a urat înlocuitorului său "un mandat de succes" și s-a abținut să comenteze decizia luată în ceea ce-l privește de președintele Zelenski.

"Acum, când cei mai loiali fii și fiice ale Ucrainei mor în fiecare zi, când rachetele rusești ne ucid copiii și ard pâinea ucraineană, nu ar trebui să uităm de unitate. Și de puterea noastră, care stă în ea. Trebuie să ne îndreptăm împreună și cu încredere către singurul nostru obiectiv, victoria asupra inamicului", a concluzionat demnitarul demis.

×
Subiecte în articol: Ivan Bakanov Volodimir Zelenski
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close