Antena 3 CNN International News Doi foşti soldaţi germani, arestaţi de autorităţi, după ce au vrut să formeze o trupă de mercenari și să se alăture războiului din Yemen

Doi foşti soldaţi germani, arestaţi de autorităţi, după ce au vrut să formeze o trupă de mercenari și să se alăture războiului din Yemen

Polițiștii din Germania au arestat doi foști soldați. Bărbații intenționau să creeze o unitate paramilitară, pentru a lupta în războiul civil din Yemen.

Doi foşti soldaţi germani, arestaţi de autorităţi, după ce au vrut să formeze o trupă de mercenari și să se alăture războiului din Yemen
Sursa foto: Twitter/7th Army Training Command
de Cerasela Stafie    |    20 Oct 2021   •   14:31

La primele ore ale dimineții, miercuri, oamenii legii au descins la două adrese, din München și districtul Breisgau-Hochschwarzwald, din sud-vestul Germaniei, și i-au ridicat pe cei doi bărbați. Indentificați ca Arend-Adolf G. și Achim A., aceștia se confruntă cu ”suspiciuni puternice” cu privire la încercarea înființării unei organizații teroriste.

Cei doi intenționau să recruteze și alți foști soldați și polițiști, un total de aproximativ 150 de persoane, pentru a pentru a interveni în conflictul în curs din Yemen. Scopul lor era restabilirea păcii în regiune și obligarea rebelilor houthi și a guvernului să negocieze, a transmis procurorul federal din Karlsruhe, într-un comunicat.

Planul a fost pus la punct la începutul acestui an. Potrivit acestuia, fiecare dintre ei urma să primească o soldă de 40.000 de euro.

Unul dintre bărbați, Achim A., a încercat să ia legătura cu reprezentanții guvernului saudit, pentru discuții cu privire la asigurarea finanțării grupului, dar nu a primit niciun răspuns. În același timp, Arend-Adolf G. a contactat cel puțin șapte persoane, pentru le convinge să adere la proiect.

Potrivit procurorilor, cei doi erau conștienți că unitatea lor paramilitară va provoca crime,inevitabil, în timpul operațiunilor. De asemenea, se așteptau ca civilii să fie uciși și răniți în lupte.

Arestările au loc în contextul în care Germania, în ultimii ani, s-a confruntat cu o serie de scandaluri de nivel înalt, care au implicat actuali și foști membri ai forțelor sale armate. Au ieșit la iveală inclusiv legături de extremă dreaptă.

În iunie, o unitate de poliție de elită a statului, numită SEK, a fost dizolvată după ce au existat presupuneri că ofițerii săi i-au glorificat pe naziști într-un grup de chat online.

Anul trecut, trupa de comando a armatei, cunoscută sub numele de KSK, a fost parțial desființată, după ce un raport a dezvăluit extremism de extremă dreapta în rândurile sale.

×
Subiecte în articol: soldati Germania arestati mercenari Yemen
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close