Antena 3 CNN International News Fotbalist brazilian, acuzat de tentativă de omor după ce a bătut un arbitru

Fotbalist brazilian, acuzat de tentativă de omor după ce a bătut un arbitru

William Ribeiro se confuntă cu acuzația de tentativă de omor. Fotbalistul brazilian l-a bătut pe un arbitru, pe teren, până l-a lăsat inconștient.

Fotbalist brazilian, acuzat de tentativă de omor după ce a bătut un arbitru
Sursa foto: Twitter/ESPNUruguay
de Cerasela Stafie    |    08 Oct 2021   •   09:56

Incidentul s-a petrecut în timpul unui meci de luni, 4 octombrie. Echipele Sport Club Sao Paulo și Guarani-RS se duelau în liga secundă a statului Rio Grande do Sul.

La începutul rezprizei secunde, William Ribeiro l-a atacat pe arbitrul partidei, Rodrigo Crivellaro. Fotbalistul i-a aplicat un pumn în figură, care l-a trântit la pământ pe bărbat.

Cu o violență ieșită din comun, sportivul nu s-a oprit aici. Acesta l-a lovit cu piciorul în ceafă pe arbitru, lăsându-l inconștient.

Ribeiro a fost arestat pe loc, iar victima sa a părăsit stadionul într-o ambulanță. Medicii l-au internat pe arbitru peste noapte, iar fotbalistul și-a petrecut-o la închisoare.

Vinicius de Lourenco de Assuncao, șeful poliției din Venancio Aires, este cel care l-a reținut preventiv. Acesta a declarat că fotbalistul a fost eliberat din închisoare a doua zi.

”Nu-mi amintesc cu adevărat (ce s-a întâmplat). Colegii mei arbitrii mi-au spus că i-am dat un cartonaș galben. El m-a lovit cu pumnul în față, am căzut la pământ, m-a lovit cu piciorul și am leșinat", a declarat Crivellaro pentru post local de radio.

"Acest jucător are nevoie de tratament, pentru că este complet scăpat de sub control. Merită să fie arestat mult timp,” a adăugat acesta.

Statul Rio Grande do Sul a transmis că a  fost deschisă o anchetă cu privire la incident. La rândul său, clubul la care aparține sportivul, Sport Club Sao Paulo, a subliniat că este „profund rușinat” de agresiune. Totodată, oficialii au informat și că contractul lui Ribeiro a fost încheiat.

"Contractul sportivului agresor este reziliat. Mai mult, vor fi luate toate măsurile legale în legătură cu fapta acestuia", a transmis echipa într-o notă oficială.

Totodată, niciun avocat nu a apărut pentru a-l apăra pe Ribeiro, potrivit oficialului din poliție, acesta primind un apărător public de stat. Fotbalistul nu a făcut niciun comentariu cu privire la incident.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close