Antena 3 CNN International News Fotoreporterul șef al agenției de știri Reuters a fost ucis în Afganistan

Fotoreporterul șef al agenției de știri Reuters a fost ucis în Afganistan

Fotoreporterul Reuters, Danish Siddiqui, a fost ucis vineri în timp ce acoperea o confruntare între forțele de securitate afgane și luptătorii talibani în apropierea unui punct de frontieră cu Pakistanul, a transmis un comandant al forțelor de securitate afgane.

Fotoreporterul șef al agenției de știri Reuters a fost ucis în Afganistan
Sursa foto: Facebook/Aarju Siddiqui
de Alexandra Ionescu    |    16 Iul 2021   •   13:18

Forţele afgane au lansat vineri o ofensivă pentru a prelua controlul asupra localităţii strategice Spin Boldak (sud), în apropiere de frontiera cu Pakistan, căzut în mâinile talibanilor miercuri, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei provinciei Kandahar.

Talibanii au ocupat miercuri principalul punct de frontieră cu Pakistanul şi Spin Boldak, la aproximativ 30 km de graniţă, cu rol important pe ruta ce leagă Kandahar, capitala provinciei omonime şi mare oraş din sudul Afganistanului, de frontieră.

Punctul de frontieră din districtul Spin Boldak este cel mai important punct de trecere între Afganistan şi Pakistan şi o importantă zonă de schimburi comerciale.

Surse oficiale au transmis că un jurnalist indian, câștigător al premiului Pulitzer pentru fotografie, Danish Siddiqui, care lucra pentru Reuters a fost ucis.

Siddiqui a fost încorporat în calitate de jurnalist care asistă forțele de securitate afgane pe teren la începutul acestei săptămâni. Acesta a relatat despre luptele dintre comandanții afgani și luptătorii talibani, potrivit Reuters.

urnalistul Danish Siddiqui a raportat vineri dimineață că a fost rănit în braț de o schijă în timp ce raporta despre ciocnirile dintre talibani și forțele de securitate. Acesta a fost tratat și își revenise când luptătorii talibani făcuseră pasul înapoi în confruntarea din zona pieței Spin Boldak.

Ambasadorul Afganistanului în India, Farid Mamundzay, a declarat că este „profund întristat de vestea că prietenul său Danish Siddiqui a fost ucis pe frontul din Kandahar”.

×
Subiecte în articol: fotoreporter Afganistan pulitzer
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close