Antena 3 CNN International News Franța nu le mai permite americanilor nevaccinați accesul în țară

Franța nu le mai permite americanilor nevaccinați accesul în țară

Franța este una din ultimele țări din Europa, și cea mai importantă ca destinație de vacanță, care nu le mai permite accesul turiștilor americani pe teritoriul ei.

Franța nu le mai permite americanilor nevaccinați accesul în țară
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    10 Sep 2021   •   19:35

Un decret guvernamental emis joi a scos SUA și Israelul de pe lista țărilor ”verzi” și le-a trecut în zona ”portocalie”, adică a interzis accesul celor care călătoresc în scopuri neesențiale.

Cetățenii nevaccinați din aceste două țări vor putea intra în Franța doar dacă vor demonstra că au un motiv important al călătoriei lor, însă vor avea nevoie de un test negativ COVID-19, și vor petrece 7 zile în carantină.

Săptămâna aceasta, și Spania a impus restricții cetățenilor americani, acesta fiind obligați să prezinte dovada vaccinării cu 2 doze de ser anti-COVID-19.

Danemarca și Olanda au crescut și ele restricțiile pentru cetățenii SUA. Suedia însă a interzis intrarea în țară a americanilor, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.

Noile măsuri vin la recomandarea Uniunii Europene de a restricționa accesul călătorilor venind din America, din cauza numărului crescut de noi infectări din SUA din lunile iulie și august.

×
Subiecte în articol: Franta SUA vaccin restricţii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close