Antena 3 CNN International News Franța a confiscat un iaht deținut de un oligarh rus sancționat

Franța a confiscat un iaht deținut de un oligarh rus sancționat

Franța a confiscat un iaht deținut de oligarhul rus Igor Sechin. Milionarul rus era sancționat de Occident.

Franța a confiscat un iaht deținut de un oligarh rus sancționat
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   16:25

Anunțul a fost făcut joi de ministerul francez de finanțe într-un comunicat. Igor Sechin este CEO-ul gigantului petrolier rus Rosneft.

Uniunea Europeană l-a sancționat la începutul acestei săptămâni, descriindu-l drept unul dintre ”cei mai de încredere și mai apropiați consilieri ai președintelui rus Vladimir Putin, precum și prietenul său personal”.

Iahtul, numit ”Amore Vero” (n.r.- ”Dragostea adevărată” în italiană) a sosit în portul francez mediteranean La Ciotat în ianuarie. Era programat să părăsească portul pe 1 aprilie.

”Mulțumim vameșilor francezi care aplică sancțiunile Uniunii Europene împotriva apropiaților guvernului rus”, a declarat ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, într-un mesaj pe Twitter. 

Sechin a fost viceprim-ministru al Rusiei din 2008 până în 2012. Uniunea Europeană a spus că legăturile sale cu Putin sunt ”lungi și profunde”, cei doi bărbați menținând contacte zilnice.

La începutul acestei săptămâni, Le Maire a anunțat că Franța a înființat un grup operativ pentru a finaliza un recensământ al activelor financiare și al bunurilor de lux deținute de personalități ruse vizate de sancțiunile UE.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Autoritățile germane au confiscat o navă de 600 de milioane de dolari deținută de magnatul rus al metalelor Alisher Usmanov.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close