Antena 3 CNN International News Vârstnicii, obligați să facă doza a treia pentru a avea certificat COVID valabil, în Franța. "Valul cinci a început în Europa", anunță Emmanuel Macron

Vârstnicii, obligați să facă doza a treia pentru a avea certificat COVID valabil, în Franța. "Valul cinci a început în Europa", anunță Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că țara sa va păstra obligativitatea certificatului COVID, pentru a se asigura că populația se vaccinează cu doza a treia, relatează CNN.

Vârstnicii, obligați să facă doza a treia pentru a avea certificat COVID valabil, în Franța. "Valul cinci a început în Europa", anunță Emmanuel Macron
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Noi 2021   •   08:29

Macron a precizat că persoanele cu vârste de 50 de ani și peste se vor putea vaccina cu doza suplimentară de la începutul lunii decembrie.

De asemenea, vaccinarea cu doza a treia va fi obligatorie în cazul persoanelor în vârstă de cel puțin 65 de ani, pentru ca permisul sanitar să rămână valabil.

Vaccinarea persoanelor din această ultimă grupă de vârstă a început din luna septembrie.

Masca rămâne obligatorie în școli și în interior, precum și pe transportul în comun.

"Valul al cincilea a început în Europa. Nu am încheiat cu pandemia", a spus președintele francez, citând Organizația Mondială a Sănătății, OMS. El a amintit că în prezent Germania și Marea Britanie înregistrează valori record de 30.000 de noi cazuri de COVID pe zi.

CNN notează că Macron a ucis speranțele celor care sperau că restricțiile vor fi relaxate în viitorul apropiat.

Liderul de la Elysee a făcut un apel la responsabilitate către cele șase milioane de francezi care încă nu s-au vaccinat.

"Trebuie să trăim cu virusul până ce populația la nivel mondial este integral imunizată", a prognozat el.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Doza a treia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close