Antena 3 CNN International News Franța interzice accesul turiștilor din Marea Britanie, din cauza preocupărilor legate de Omicron

Franța interzice accesul turiștilor din Marea Britanie, din cauza preocupărilor legate de Omicron

Călătorilor din Marea Britanie li se va interzice să intre în Franța în scopuri turistice și, în schimb, li se va cere să prezinte un „motiv serios” pentru accesul în țară. Noile reguri vin pe fondul îngrijorărilor ridicate de varianta Omicron.

Franța interzice accesul turiștilor din Marea Britanie, din cauza preocupărilor legate de Omicron
Sursa foto: Getty Images/ Siegfried Modola
de Cerasela Stafie    |    16 Dec 2021   •   19:58

Noile restricții de călătorie, care se vor aplica de la miezul nopții, pe 17 decembrie, au fost anunțate după ce guvernului Regatului Unit a declarat că țara se confruntă cu un „val mare” de cazuri Omicron.

Autoritățile franceze au transmis o declarație, din biroul premierului Jean Castex, care sfătuiește, de asemenea, călătorii francezi care se îndreaptă spre Marea Britanie să-și amâne planurile.

Potrivit guvernului francez, un motiv serios pentru a călători ar putea include munca în domeniul sănătății sau al cercetării, sportul de performanță, studiul sau călătoriile cauzate de moartea sau îmbolnăvirea gravă a unei rude.

Călătoriile cu scopuri turistice sau de muncă sunt interzise. Cetăţenii francezi şi UE, precum şi rezidenţii în Franţa, sunt scutiţi de noua regulă.

Cu toate acestea, toți cei care călătoresc din Regatul Unit în Franța, indiferent dacă sunt vaccinați sau nevaccinați, trebuie să prezinte și un test PCR negativ sau antigen efectuat în ultimele 24 de ore.

Călătorii trebuie, de asemenea, să se plaseze în carantină la sosirea în Franța, pentru o perioadă de 48 de ore, în timp ce așteaptă un rezultatul negativ unui alt test PCR și să-și înregistreze locul de izolare pe o platformă digitală.

Biroul prim-ministrului a transmis că autoritățile franceze vor face verificări pentru a impune carantinele. Ministrul Transporturilor din Regatul Unit, Grant Shapps, a confirmat prin Twitter că transportatorii care călătoresc peste Canal vor rămâne scutiți de aceste noi reguli.

×
Subiecte în articol: Franta turisti Marea Britanie interzicere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close