Antena 3 CNN International News Fregata "Amiral Gorșkov" s-a jucat de-a războiul în Marea Norvegiei | Nava cu rachete "Zircon" a fost trimisă spre Mediterana

Fregata "Amiral Gorșkov" s-a jucat de-a războiul în Marea Norvegiei | Nava cu rachete "Zircon" a fost trimisă spre Mediterana

Fregata rusă "Amiral Gorșkov", recepționată într-o ceremonie virtuală de însăși președintele rus după modificările în vederea dotării cu rachete hipersonice "Zircon", a efectuat exerciții militare în Marea Norvegiei.

Fregata "Amiral Gorșkov" s-a jucat de-a războiul în Marea Norvegiei | Nava cu rachete "Zircon" a fost trimisă spre Mediterana
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Ian 2023   •   17:24

Anunțul a fost făcut marți de Ministerul rus al Apărării, citat de CNN.

Conform ministerului rus, fregata a efectuat exerciții de apărare antiaeriană, simulând respingerea atacurilor inamice în condiții de vreme rea.

Echipajul a exersat manevre navale, a transmis și recepționat date în legătură cu țintele alocate și cu desfășurarea armamentului de la bord, a adăugat sursa citată.

Miercurea trecută, fregata a părăsit un port din nordul Rusiei după ce președintele Vladimir Putin a discutat prin legătură video cu comandantul vasului și cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Putin a lăudat nava și a spus că rachetele hipersonice Zircon - care pot fi echipate cu încărcătură nucleară - nu au echivalent în lume.

Fregata rusă "Amiral Gorșkov", fotografiată de un avion NATO

În urmă cu câteva zile fregata rusă a fost fotografiată în marș spre sudul coastelor Norvegiei, fiind semnalată de Forțele Armate ale acestei țări membre NATO.

Realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor a publicat pe blogul său o imagine cu vasul de război realizată de avionul de supraveghere maritimă NATO P-3 Orion.

Cu ocazia plecării fregatei în misiune spre Marea Mediterană, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat, din nou, Alianța Nord-Atlantică.

Medvedev a spus că "un pachet cu rachete Zircon a plecat către țărmurile NATO".

Construită pe baza așa-numitului "Proiect 22350", Amiral Gorșkov" face parte din cea mai modernă categorie de fregate din dotarea armatei ruse.

Foto: Fregata "Amiral Gorșkov" la plecarea din portul rus Severomorsk, 4 ianuarie 2023

×
Subiecte în articol: Amiral Gorșkov Zircon Marea Norvegiei
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close