Antena 3 CNN International News Ce spune FSB că a găsit în Briansk după atacurile atribuite "sabotorilor ucraineni"

Ce spune FSB că a găsit în Briansk după atacurile atribuite "sabotorilor ucraineni"

Autoritățile ruse anunță că situația în districtul Klimovski din regiunea rusă Briansk, situată la granița cu Ucraina, a fost adusă sub controlul forțelor de ordine.

Ce spune FSB că a găsit în Briansk după atacurile atribuite "sabotorilor ucraineni"
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2023   •   18:49

O declarație în acest sens a fost făcută, joi, de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), citat de agenția de stat RIA Novosti. 

"Zona este verificată și inspectată. A fost găsit un număr mare de dispozitive explozive de diferite tipuri. Se desfășoară activități de deminare", se spune într-un comunicat al FSB.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a declarat pe Telegram că în satul Liubeceanie au fost uciși doi civili și că un copil a fost rănit.

În satul Sușanîi, o clădire rezidențială ar fi luat foc de la un obuz lansat de ceea ce guvernatorul Bogomaz a afirmat că a fost o dronă ucraineană, relatează RIA Novosti.

Citește și: Incidentele din Briansk, o operațiune sub steag fals a Rusiei, spune analistul militar Radu Tudor

CNN menționează că nu poate verifica în mod independent aceste afirmații, iar presa locală nu a difuzat nicio imagine a presupuselor incidente.

În cursul zilei de joi, oficiali ruși din domeniul securității au afirmat că un grup de ucraineni înarmați ar fi trecut granița în regiunea rusă Briansk, unde ar fi lansat atacuri asupra civililor și ar fi luat ostatici.

Președintele rus Vladimir Putin a avut o declarație publică pe acest subiect, calificând presupusele atacuri drept un "act terorist", dar nu a precizat dacă atacatorii au trecut granița dinspre Ucraina, așa cum au relatat publicațiile de la Moscova.

Kievul a respins acuzațiile, catalogând situația drept o provocare "clasică" a Rusiei.

Foto: Soldați din Garda Națională a Rusiei și agenți FSB într-o operațiune de căutare a ucrainenilor infiltrați, regiunea ocupată Lugansk, Ucraina, februarie 2023

×
Subiecte în articol: Briansk sabotori Ucraina Aleksandr Bogomaz
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close