Antena 3 CNN International News "FSB a primit misiunea de a-l asasina pe Evgheni Prigonin. Nu se va întâmpla imediat", susține șeful spionajului militar ucrainean

"FSB a primit misiunea de a-l asasina pe Evgheni Prigonin. Nu se va întâmpla imediat", susține șeful spionajului militar ucrainean

Serviciul Federal de Securitate rus, succesorul KGB-ului sovietic, a primit misiunea de a-l asasina pe Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner care a declanșat, săptămâna trecută, o rebeliune armată pe care a oprit-o după doar câteva ore.

"FSB a primit misiunea de a-l asasina pe Evgheni Prigonin. Nu se va întâmpla imediat", susține șeful spionajului militar ucrainean
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   14:47

Informația provine de la Kirilo Budanov, șeful Direcției principale de informații din Ministerul ucrainean al Apărării.

Într-un interviu pentru publicația online "The War Zone", citat de CNN, Budanov a declarat: "Suntem conștienți de faptul că FSB a fost însărcinat cu sarcina de a-l asasina (pe Prigojin). Vor reuși să facă acest lucru? Vom vedea cu timpul".

El a insistat că eventuala materializare a planurilor FSB cu privire la șeful grupării Wagner nu va fi foarte rapidă.

Citește și: Sateliții au surprins mișcări în Belarus, la baza unde ar fi ajuns mercenarii Wagner

"Le va lua ceva timp pentru a avea abordările adecvate și pentru a ajunge la stadiul în care sunt gata pentru o operațiune de mari proporții. Dar, încă o dată, aș dori să subliniez că este o mare întrebare deschisă. Vor reuși ei să îndeplinească acest lucru? Vor îndrăzni să execute acest ordin?", a spus șeful spionajului militar ucrainean.

Budanov - despre care rușii au anunțat că ar fi fost grav rănit în urma unui atac cu rachete asupra Kievului - a vorbit din Kiev, prin intermediul unei legături video, cu reporterul publicației străine, notează CNN.

După revolta grupării Wagner, Kremlinul a păstrat tăcerea în ceea ce-l privește pe Evgheni Prigojin.

În discursurile publice în care s-a referit la rebeliunea mercenarilor, președintele rus Vladimir Putin nu i-a pronunțat numele șeful Wagner, amintește CNN.

Prigojin a ajuns în Belarus, conform confirmării venite chiar de la președintele acestei țări, Aleksandr Lukașenko.

Presa britanică a relatat că au fost detectate, din satelit, mișcări la o bază militară dezafectată din Belarus, unde ar fi fost direcționați combatanții Wagner care și-au însoțit liderul, plecând din Rusia.

Foto: emblema Serviciului Federal de Securitate rus, FSB (stânga), care ar fi primit ordin să-l asasineze pe Evgheni Prigojin (drepta)

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close