Antena 3 CNN International News Furt de zeci de mii de dolari la 10.000 de metri altitudine! Un bărbat a crezut că a dat lovitura într-un avion spre Singapore, însă la aterizare a avut o surpriză

Furt de zeci de mii de dolari la 10.000 de metri altitudine! Un bărbat a crezut că a dat lovitura într-un avion spre Singapore, însă la aterizare a avut o surpriză

Un bărbat a dat dovadă de o îndrăzneală neobișnuită, reușind să sustragă aproximativ 23.000 de dolari în numerar de la pasagerii unui zbor low-cost.

Furt de zeci de mii de dolari la 10.000 de metri altitudine! Un bărbat a crezut că a dat lovitura într-un avion spre Singapore, însă la aterizare a avut o surpriză
Sursa foto: hepta / DPA Images / Soeren Stache
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2023   •   13:09

Aeronava în care a avut loc furtul era operată de Scoot, divizia low-cost a companiei Singapore Airlines, și venea din Vietnam.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a descris incidentul pentru CNN.

"Echipajul nostru a fost alertat de un pasager cu privire la un furt la bord și a anunțat poliția aeroportuară. Pasagerii implicați au fost escortați în afara aeronavei de către autorități pentru investigații suplimentare, iar debarcarea a decurs în mod obișnuit pentru restul călătorilor", a precizat acest oficial.

Hoțul a fost identificat drept Zhang Xiuqiang, un cetățean chinez în vârstă de 52 de ani.

El a fost arestat și pus sub acuzare pentru furt.

Furturile în timpul zborului, mai frecvente decât cred cei mai mulți pasageri

Potrivit acuzării, Zhang ar fi furat de la trei pasageri diferiți. El ar fi sustras echivalentul a 123 de dolari americani din rucsacul unui călător și aproximativ 21.000 de dolari dintr-o geantă aparținând altui pasager.

De la o a treia victimă, acuzatul a furat circa 1.700 de dolari.

Dacă va fi găsit vinovat de furt, cetățeanul chinez riscă până la trei ani de închisoare sau o amendă pentru fiecare dintre infracțiunile comise.

Furtul în timpul zborului constituie infracțiune și este mai frecvent decât cred cei mai mulți dintre clienții companiilor aviatice.

În octombrie, poliția din Hong Kong a avertizat în legătură cu o creștere bruscă a furturilor comise în avioanele având ca destinație această provincie chineză, după ce autoritățile au descoperit o grupare infracțională care fura carduri de la pasageri.

Sursa: CNN

×
Subiecte în articol: Scoot Vietnam singapore hot zbor Zhang Xiuqiang
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close