Antena 3 CNN International News Furtuni devastatoare în Canada: 5 oameni au murit, peste jumătate de milion de case au rămas fără curent electric

Furtuni devastatoare în Canada: 5 oameni au murit, peste jumătate de milion de case au rămas fără curent electric

Canada a fost lovită de furtuni devastatoare. În Ontario și Quebec, cinci oameni și-au pierdut viața. Sute de mii de locuinnțe au rămas fără curent electric.

Furtuni devastatoare în Canada: 5 oameni au murit, peste jumătate de milion de case au rămas fără curent electric
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    23 Mai 2022   •   09:39

”Au fost raportate cinci decese și alte câteva persoane rănite ca urmare a vântului puternic”, se arată într-un rezumat meteorologic pentru Ontario și Regiunea Capitalei Naționale. ”Au fost, de asemenea, daune mari: s-au prăbușit copaci, linii electrice și clădiri. Au fost raportate mașini răsturnate, precum și întreruperi de curent pe scară largă”.

Furtunile au început în apropiere de Sarnia, un oraș din Ontario, sâmbătă târziu dimineața. S-au deplasat spre sudul regiubnii Ontario, spre Ottawa, sâmbătă după-amiază, potrivit Environment Canada. Peste 350.000 de case au rămas fără electricitate, iar ”multe întreruperi de curent continuă astăzi”, a anunțat agenția duminică.

De asemenea, furtunile au măturat sâmbătă centrul Quebec-ului, Au smuls copaci și au distrus clădiri, iar ”mai mult de 500.000 de case au rămas fără curent”, a transmis Environment Canada.

Hydro Quebec a declarat pe site-ul său că restabilirea serviciului a progresat peste noapte și duminică dimineața, iar aproape 500 de echipaje au fost mobilizate duminică. "Furtunile puternice care s-au mutat în Quebec sâmbătă seara au cauzat multe întreruperi de curent, în special în Laurentians, Outaouais și Lanaudière. La apogeul evenimentului, aproximativ 550.000 de clienți erau fără curent", a spus Hydro Quebec pe site-ul său.

În prezent, Hydro One raportează că peste 200.000 de clienți nu au curent în Ontario.

×
Subiecte în articol: furtuni puternice Canada curent electric
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close