Antena 3 CNN International News Doi civili, uciși în Israel de un tir de mortiere din Gaza. Noi violențe sunt așteptate în timp ce ambele tabere își îngroapă morții din ultimele zile

Doi civili, uciși în Israel de un tir de mortiere din Gaza. Noi violențe sunt așteptate în timp ce ambele tabere își îngroapă morții din ultimele zile

Doi civili au fost uciși, marți, în Israel, în apropierea frontierei cu Fâșia Gaza, după ce un tir de mortiere a lovit o fabrică de ambalare a produselor agricole.

Doi civili, uciși în Israel de un tir de mortiere din Gaza. Noi violențe sunt așteptate în timp ce ambele tabere își îngroapă morții din ultimele zile
de Adrian Iclozan    |    18 Mai 2021   •   17:54

Cele două victime sunt muncitori thailandezi.

Alte șapte persoane au fost rănite de mortiere, dintre care una în stare critică, fiind transportate la spitalul local pentru îngrijiri.

Atacul a fost urmat de un tir susținut cu rachete spre Israel

Între timp, în Israel și în teritoriile palestiniene tensiunile cresc din nou, în contextul în care familiile se pregătesc să-și îngroape morții din ultimele zile de conflict.

Funeraliile a șapte persoane erau în curs în Gaza iar în Israel urma să fie înmormântat un bărbat care a murit în urma confruntărilor violente din orașul Lod, săptămâna trecută. 

Gruparea Hamas, care controlează Fâșia Gaza, și gruparea Fatah în Cisordania au chemat la greve și proteste în timp ce autoritățile israeliene au impus o blocadă parțială în Cisiordania, în virtutea căreia doar bărbații de peste 45 de ani și muncitorii palestinieni în construcții au permisiunea de a intra în Israel.

Noaptea de luni și dimineața zilei de marți au cunoscut un respiro.

IDF (forțele de apărare israeliene) nu au raportat alarme în sudul Israelului în intervalul de la 11 noaptea la 5 și jumătate dimineața, aceasta fiind, practic, prima noapte fără alarme aeriene într-o săptămână ce conflict.

Totuși, militanții au reluat tirurile spre orașele israeliene din sud mai târziu în cursul dimineții, silind rezidenții să se refugieze în adăposturi.

Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că bilanțul morților a ajuns la 212, dintre care 61 de copii, și 1.400 de răniți după 8 zile de conflict.

Cel puțin 2.500 de palestinieni au rămas fără locuințe în urma bombardamentelor iar peste 38.000 sunt considerați strămutați în interiorul teritoriului, potrivit Națiunilor Unite.

În Israel, tirurile militanților au ucis 12 persoane, inclusiv 2 copii.

×
Subiecte în articol: Gaza Israel civili uciși
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close