Antena 3 CNN International News Gazprom oprește complet gazul prin Nord Stream 1

Gazprom oprește complet gazul prin Nord Stream 1

Gazprom va opri în perioada 31 august - 3 septembrie livrările de gaze către Germania prin gazoductul Nord Stream 1. Compania rusă invocă lucrări de mentenanță pentru această oprire

Gazprom oprește complet gazul prin Nord Stream 1
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Aug 2022   •   16:33

Prețurile energiei în Europa au scăzut marți, în urma indiciilor că regiunea accelerează eforturile de a atenua o criză care amenință să provoace recesiune.

În Germania, contractele futures de energie pentru anul viitor au scăzut cu 26%, în timp ce în Olanda prețul gazelor naturale a înregistrat un declin de 11%.

Ambele tipuri de tranzacții au înregistrat scăderi și luni, după creșterea record de săptămâna trecută.

Prețurile au fost extrem de volatile în ultimele zile, din cauza nivelului redus al tranzacțiilor și a sporirii incertitudinilor.

Uniunea Europeană se pregătește să intervină pentru a atenua creșterea costurilor cu energia, care alimentează inflația și sporește riscul recesiunii.

Gazprom reduce gazele livrate în Franța

Compania rusă Gazprom reduce livrările de gaz către Franța începând de marți, potrivit unui anunț făcut de grupul industrial francez Engie și citat de CNN.

Reducerea vine ca urmare a dezacordului între părți cu privire la aplicarea contractelor, a precizat compania franceză.

"Această reducere este continuarea logică a acțiunilor Gazprom de mai multe luni, compania rusă rerespectându-și contractele și reducând livrările către majoritatea clienților săi", a declarat o sursă din guvernul francez pentru CNN.

Sursa guvernamentală a arătat că noua reducere a livrărilor nu afectează securitatea rezervelor constituite de Franța.

Engie a făcut o precizare similară.

Engie "și-a asigurat deja volumele necesare pentru aprovizionarea clienților săi și pentru propriile sale nevoi și a implementat o serie de măsuri pentru reducerea impactului direct, financiar și fizic, care s-ar putea înregistra ca urmare a întreruperilor livrărilor de gaz de către Gazprom", a menționat compania franceză.

×
Subiecte în articol: Gazprom Engie Nord Stream 1
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close