Antena 3 CNN International News Ce riscă generalul ucrainean care a vorbit de planurile de eliberare a orașului Herson

Ce riscă generalul ucrainean care a vorbit de planurile de eliberare a orașului Herson

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a avertizat pe oficialii țării să nu mai vorbească în public despre operațiunile militare de respingere a invaziei ruse.

Ce riscă generalul ucrainean care a vorbit de planurile de eliberare a orașului Herson
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   12:47

Zelenski s-a adresat în acest sens comandanților militari și responsabililor din aparatul de stat, într-un mesaj video.

"Cu cât mai puține amănunte despre planurile noastre de apărare, cu atât mai bine pentru implementarea acestor planuri", a estimat președintele.

"Trebuie să realizați răspunderea fiecărui cuvânt pe care îl rostiți în legătură cu pregătirile pentru apărare sau pentru contraofensivă. Regula generală e simplă: în vremuri de război, nu este momentul pentru vanitate și pentru declarații zgomotoase", a concluzionat Zelenski.

Declarația sa vine după ce un comandant ucrainean de rang înalt a vorbit pe larg despre planurile Kievului de a elibera de ruși orașul Herson până la finele acestui an.

General-maiorul Dmitro Marcenko s-a referit la operațiunile armatei ucrainene de a scoate din uz podul de peste Nipru, pe care rușii îl folosesc pentru reaprovizionarea unităților dislocate în Herson.

"Vreau să le transmit oamenilor din Herson (...) că nu va dura atât de mult pe cât se așteaptă ei. Se va petrece rapid", a spus Marcenko într-un interviu.

Zelenski nu l-a menționat pe acest general în mesajul său video, dar oficiali ucraineni din domeniul Apărării au declarat că o anchetă asupra unui ofițer de rang înalt este în curs de desfășurare, notează CNN.
 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Dmitro Marcenko
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close