Antena 3 CNN International News Germania și Ungaria se opun sancțiunilor asupra energiei rusești

Germania și Ungaria se opun sancțiunilor asupra energiei rusești

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Europa nu-și poate asigura aprovizionarea cu energie fără importuri din Rusia. Între timp, ministrul de Finanțe al Ungariei, Mihaly Varga, a declarat că guvernul său nu va sprijini nicio sancțiune asupra energiei ruse.

Germania și Ungaria se opun sancțiunilor asupra energiei rusești
Sursa foto: Twitter/ ian bremmer
de Cerasela Stafie    |    07 Mar 2022   •   19:20

Energia a fost exclusă în mod deliberat de rundele anterioare de sancțiuni, a spus Scholz într-un comunicat de presă, luni, adăugând că energia Rusiei este de ”o importanță esențială” pentru viața generală, de zi cu zi a cetățenilor săi.

Mihaly Varga, într-un videoclip postat luni pe Facebook, a vorbit despre daunele substanțiale pe care sancțiunile existente împotriva Rusiei le-au avut asupra economiei sale: ”cei care cer extinderea sancțiunilor, vor ca poporul maghiar să plătească prețul războiului”.

Uniunea Europeană se bazează pe Rusia pentru 40% din necesarul de gaze și pentru aproximativ 27% din importurile de petrol.

Întrebat despre potențiale noi sancțiuni asupra energiei Rusiei, într-o conferință de presă luni, premierul britanic Boris Johnson a spus că opțiunile care erau de neconceput în urmă cu trei săptămâni, sunt acum în mare măsură ”pe masă”.

”Trebuie să luăm în considerare cum ne putem îndepărta cu toții cât mai repede posibil de dependență, dependență de hidrocarburile rusești, petrol și gaze rusești. Toată lumea face asta. Toți sunt în aceeași călătorie. Unele țări o vor găsi mai rapid și mai ușor decât altele”, a adăugat el.

Duminică, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat pentru CNN că SUA lucrează cu aliații săi din Europa pentru a analiza posibilitatea interzicerii importurilor de petrol din Rusia, în efortul de a pedepsi în continuare țara.

Consecințele unei interdicții de import a petrolului rusesc ar avea un impact limitat în SUA, dat fiind că Rusia reprezintă mai puțin de 2% din importurile sale totale de petrol.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close