Antena 3 CNN International News O gravidă în 26 de săptămâni, infectată cu COVID și nevaccinată, i-a determinat pe medicii americani să ia o decizie radicală

O gravidă în 26 de săptămâni, infectată cu COVID și nevaccinată, i-a determinat pe medicii americani să ia o decizie radicală

O femeie gravidă din statul american Missouri a fost internată în spital după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2 și a făcut o formă severă a bolii.

O gravidă în 26 de săptămâni, infectată cu COVID și nevaccinată, i-a determinat pe medicii americani să ia o decizie radicală
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2021   •   17:17

Acesta a fost primul dintr-un lanț de evenimente soldat cu o naștere prematură, în plină luptă cu COVID-19, relatează CNN.

În vocea mamei se simte drama prin care a trecut.

"Te va doborî foarte repede, mai repede decât crezi. Nu puteam să mănânc singură, nu puteam să folosesc baia singură", mărturisește Jasmine Ballard, 26 de ani, cu o voce foarte răgușită, una dintre sechelele cu care a rămas în urma bolii.

În data de 31 iulie, femeia era în cea de-a 26-a săptămână de sarcină atunci când a fost internată în spital și diagnosticată cu COVID.

Ballard nu era vaccinată.

"Starea i se înrăutățea rapid iar medicii nu puteau să-i mențină un nivel mai ridicat de oxigen în sânge. A fost nevoie să o pună pe ventilație continuă și mi-au spus în cele din urmă că aparatul și-a atins limitele și că starea ei se înrăutățește în continuare", spune, la rândul său, Tommy Greene, tatăl femeii.

Din 4 august, gravida a fost băgată în comă indusă.

În comă indusă, cu o arteră lezată și fără acces la ECMO

"Cedarea organelor era iminentă, așa că a fost nevoie să efectueze o cezariană de urgență, pentru a scoate copilul, pe Ricky, afară", își amintește Greene.

Iar Jasmine povestește cum și-a recăpătat cunoștința după operație: "M-am trezit și nici nu mi-am dat seama că nu mai era în mine copilul."

Lupta femeii nu se încheiase. Medicii s-au pregătit să utilizeze un dispozitiv ECMO (oxigenare prin membrană extracorporală) pentru a-i pompa oxigen în sânge.

Dar operațiunea nu a fost lipsită de incidente.

"Am primit un telefon și mi-au spus că au lezat accidental artera greșită la gâtul ei și a fost nevoie să o opereze de urgență. I-au reparat artera dar apoi au spus că ECMO, ultima tentativă disperată de a-i salva viața, nu mai era disponibil", continuă Tommy Greene relatarea acestui șir aparent interminabil de conjuncturi nefericite.

A venit, până la urmă, și miracolul

Tatăl Jasmninei Ballard spune că ce a urmat a fost ca un miracol: "Au cuplat-o din nou la ventilator și, cumva, a răspuns la această procedură. Plămânii au început să i se vindece. Medicii au putut să întrerupă ventilatorul în fiecare zi și, după o săptămână, au scos-o de pe ventilație."

Ricky, băiatul născut prin cezariană, și mama sa se refac după epuizanta experiență. Copilul este hrănit prin tub și cuplat la mașina care îi furnizează oxigen, dar este bine și crește în greutate.

După ce a făcut COVID și după ce alți trei copii ai săi au contractat virusul, Jasmine Ballard spune că se va vaccina după ce iese din spital.

Iar tatăl său, mult timp adversar al vaccinului, se pregătește să-și facă a doua doză.

"Ca mulți alții, eram ostil vaccinului, nu îl voiam. Nu putea să-mi spună nimeni care sunt efectele pe termen lung. Însă mi-am dat seama, văzând-o pe Jasmine cum cedează atât de repede, că oamenii mor din cauza COVID, nu din cauza vaccinului", spune Tommy Greene.

×
Subiecte în articol: Jasmine Ballard Missouri COVD cezariana
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close