Antena 3 CNN International News Un guvernator la început de mandat a fost pălmuit pe scenă de un bărbat a cărui soție fusese vaccinată împotriva COVID, în Iran

Un guvernator la început de mandat a fost pălmuit pe scenă de un bărbat a cărui soție fusese vaccinată împotriva COVID, în Iran

Inaugurarea de mandat a unui nou guvernator din Iran a fost întreruptă dramatic de un individ care s-a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe demnitar, relatează CNN.

Un guvernator la început de mandat a fost pălmuit pe scenă de un bărbat a cărui soție fusese vaccinată împotriva COVID, în Iran
Sursa foto: cnn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2021   •   13:13

Incidentul a avut loc sâmbătă.

Zeinolabedin Khorram, noul guvernator de provincie, se afla pe scenă și susținea un discurs la moscheea Khomeini din orașul Tabriz.

Imagini distribuite de agenția iraniană de știri Fars arată cum un bărbat aparent calm se îndreaptă spre Zeinolabedin Khorram, îl pălmuiește și apoi îl împinge.

Gărzile de securitate aleargă spre agresor și îl îndepărtează de pe scenă.

CNN arată că acest incident dezvăluie o breșă rară în dispozitivul de securitate al acestei republici islamice.

Incidentul este cu atât mai grav, cu cât la ceremonia de inaugurare participau ministrul iranian de interne, reprezentați ai Biroului Ayatolahului Khamenei și alți oficiali de stat.

Guvernator pălmuit spune că agresorul avea o nemulțumire legată de vaccinarea soției sale

Agresorul a fost identificat în persoana lui Ayoub Alizadeh, membru al forțelor armate iraniene.

Guvernatorul a declarat că nu îl cunoaște pe atacatorul său.

Motivul agresiuni este momentan neclar. 

Guvernatorul a declarat că, după ce a fost arestat, bărbatul care l-a atacat a spus poliției că era nervos pentru că soția sa a fost vaccinată anti-COVD la clinică de către un bărbat, și nu de către o femeie.

Alte relatări arată că motivul atacului nu pare să fie politic.

Ali Alizadeh, un parlamentar iranian a spus că "motivele agresorului sunt personale nu au nimic de-a face cu numirea guvernatorului sau cu discursul acestuia".

×
Subiecte în articol: Iran pălmuit Zeinolabedin Khorram
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close