Antena 3 CNN International News Un sirian minor și alți trei indivizi, arestați înainte să atace o sinagogă, de Yom Kippur, în Germania

Un sirian minor și alți trei indivizi, arestați înainte să atace o sinagogă, de Yom Kippur, în Germania

Un potențial atac asupra unei sinagogi din orașul german Hagen a fost evitat, relatează CNN.

Un sirian minor și alți trei indivizi, arestați înainte să atace o sinagogă, de Yom Kippur, în Germania
Sursa foto: cnn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2021   •   19:41

Autoritățile germane au primit indicii "specifice și temeinice" că ar putea avea loc un atac la o sinagogă în timpul festivalului Yom Kippur, a precizat ministrul de interne regional Herbert Reul.

"S-a făcut referire la o situație de amenințare cu motivație islamistă. În mod concret, au fost indicate momentul, locul și atacatorul", a precizat el.

Ministrul a mai adăugat că un sirian de 16 ani se numără printre cele patru persoane arestate în legătură cu amenințarea din timpul Yom Kippur.

Reuters menționează că polițiști cu arme automate au fost văzuți în locația vizată timp de mai multe ore în cursul nopții de miercuri.

Sursa citată menționează că în 2009, un agresor înarmat a împușcat și ucis două persoane și a rănit alte câteva într-un atac cu aparentă motivație antisemită.

Atacul a avut loc în orașul german Halle, tot cu ocazia Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare din calendarul religios evreiesc.

×
Subiecte în articol: Yom Kippur Hagen
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close