Antena 3 CNN International News Imagini dezolante din Italia: mai multe canale din Veneţia au secat | Ce spun experţii

Imagini dezolante din Italia: mai multe canale din Veneţia au secat | Ce spun experţii

Imagini dezolante vin din Veneția, acolo unde gondolele sunt trase pe dreapta, după ce tot mai multe canale rămân fără apă.

Imagini dezolante din Italia: mai multe canale din Veneţia au secat | Ce spun experţii
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    21 Feb 2023   •   18:37

Săptămânile de vreme uscată din timpul iernii au ridicat i-au îngrijorat pe specialiștii care cred că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă secetă după situația de urgență din vara trecută.

Cercetătorii au făcut măsurători și au aflat că în Alpi s-a adunat mai puțin de jumătate din cantitatea normală de zăpadă dintr-o iarnă, potrivit CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Autoritățile din Veneția, unde inundațiile sunt în mod normal principala preocupare, se confruntă cu un nivel neobișnuit de scăzut al apei ceea ce face imposibilă navigarea gondolelor, a taxiurilor de apă și a ambulanțelor pe unele dintre faimoasele sale canale.

Problemele din Veneția sunt puse pe seama unei combinații de factori, lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune, luna plină și curenții marini.

Râurile și lacurile italiene din nordul țării suferă de o lipsă severă de apă. Po, cel mai lung râu din Italia, care se întinde de la Alpii din nord-vest până la Marea Adriatică, are cu 61% mai puțină apă decât este normal în această perioadă a anului, a adăugat grupul într-un comunicat, citat de Mediafax. 

În iulie anul trecut, Italia a declarat stare de urgență pentru zonele din jurul Po, unde se realizează aproximativ o treime din producția agricolă a țării. Regiunea a fost afectată cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

×
Subiecte în articol: Venetia seceta Italia gondole
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close