Antena 3 CNN International News Înalt oficial ucrainean respinge modelul de ”neutralitate” pentru Ucraina fără garanții de securitate

Înalt oficial ucrainean respinge modelul de ”neutralitate” pentru Ucraina fără garanții de securitate

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a spus că guvernul țării sale respinge ideea propusă de Rusia conform căreia Ucraina ar trebui să adopte un model suedez sau austriac de neutralitate.

Înalt oficial ucrainean respinge modelul de ”neutralitate” pentru Ucraina fără garanții de securitate
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    16 Mar 2022   •   14:09

Mikhailo Podoliak a spus că Ucraina se află acum într-o stare de război cu Rusia, iar modelul de securitate „poate fi doar ucrainean” cu „garanții de securitate verificate legal. Și fără alte modele sau opțiuni”.

"Ce inseamna asta? În primul rând, garanții de securitate absolută, ceea ce ar însemna că semnatarii garanțiilor nu stau deoparte în cazul unui atac asupra Ucrainei, așa cum este astăzi”.

În schimb, ei „ar lua o parte activă al[turi de Ucraina în conflict și ne vor furniza imediat armele necesare”.

 „Ucraina nu a fost niciodată un stat militarist care să-și atace sau să plănuiască să-și atace vecinii. De aceea, astăzi Ucraina dorește să aibă un grup cu adevărat puternic de aliați, cu garanții de securitate clar definite”.

El a repetat, de asemenea, cererea pentru o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei, care să includă atât avioane, cât și rachete.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close