Antena 3 CNN International News India se pregătește de un nou ciclon devastator. Un milion de persoane, mutate în zone de siguranță

India se pregătește de un nou ciclon devastator. Un milion de persoane, mutate în zone de siguranță

Peste un milion de persoane au început să fie mutate în zone sigure de autorităţile de pe coasta de est a Indiei în contextul apropierii ciclonului Yaas, marţi, la câteva zile după ce coasta de vest a ţării a fost lovită de un alt ciclon, care a făcut numeroase victime.

India se pregătește de un nou ciclon devastator. Un milion de persoane, mutate în zone de siguranță
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2021   •   19:15

Astfel de catastrofe naturale se adaugă unui al doilea val epidemic dramatic care a îngenuncheat India, ridicând bilanţul pandemiei de coronavirus la peste 300.000 de morţi.

Potrivit opiniei experţilor, frecvenţa şi intensitatea furtunilor din apele care înconjoară India cresc sub efectul schimbărilor climatice şi al creşterii temperaturilor apelor.

Departamentul meteorologic indian a anunţat că ciclonul Yaas, care s-a format în Golful Bengal, riscă să lovească miercuri statele Bengalul de Vest şi Orissa.

Statul vecin Bangladesh a fost plasat de asemenea în stare de alertă.

În momentul în care va atinge coastele indiene, ciclonul Yaas va fi însoţit de viteze ale vântului de până la 185 de kilometri pe oră, potrivit agenţiei meteorologice indiene. Valuri de patru metri riscă să provoace inundaţii în zonele situate la altitudini joase.

Autorităţile au început să mute locuitorii cu maşinile şi bărcile din zonele joase de coastă în adăposturile înfiinţate în clădiri guvernamentale, şcoli şi în alte clădiri solide.

Femeile însărcinate şi copiii au fost trimişi la spitale guvernamentale, iar pescarii şi-au mutat bărcile în siguranţă, pe uscat.

În districtul Balasore din Odisha, aproape de locul în care se prognozează că ciclonul va atinge zona de uscat, voluntarii au transmis alerte cu ajutorul megafoanelor, îndemnând populaţia să plece.

×
Subiecte în articol: india ciclon evacuare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close