Antena 3 International News Bani pentru rudele oamenilor răpuși de COVID-19. Sumele oferite familiilor în India

Bani pentru rudele oamenilor răpuși de COVID-19. Sumele oferite familiilor în India

de Cerasela Stafie    |    05 Oct 2021   •   09:05
Bani pentru rudele oamenilor răpuși de COVID-19. Sumele oferite familiilor în India
Sursa foto: Getty Images

India le va oferi compensații financiare rudelor persoanelor care au murit după ce s-au infectat cu COVID-19. Valoarea totală a acestor despăgubiri se ridică la 300 de milioane de dolari.

Luni, Curtea Supremă a Indiei a aprobat o decizie a guvernanților prin care se vor acorda sume de bani pentru familiile oamenilor care au fost răpuși de SARS - CoV - 2. Calculând după numărul deceselor cauzate de virus în țară, suma totală ajunge la 300 de milioane de dolari. Se va oferi la 670$ pentru fiecare deces.

Potrivit Worldometers, marți dimineața, India a strâns un număr total de 449.238, fiind a treia țară din lume, după SUA și Brazilia, la acest capitol.

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, din septembrie, că astfel de compensații vor fi oferite oamenilor care au pierdut rude apropiate. Sunt incluse și familiile celor care s-au sinucis după ce au aflat disgnosticul.

Conform hotărârii judecătorești, sunt eligibile pentru a primi respectivele sume de bani familiile celor care au decedat într-un termen de 30 de zile de la infectare, dar și rudele celor care au fost tratați în spitale pentru perioade mai lungi și, ulterior, au murit.

Curtea a mai notat că despăgubirile nu vor fi refuzate, nici dacă nu se specifică COVID-19 drept cauză a morții în certificatul de deces. În aceste cazuri, se for înființa comitete de soluționare a plângerilor. Acestea vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a rezolva eventualele probleme.

”Toate spitalele în care pacientul a fost internat și a primit medicație trebuie să furnizeze documentele necesare, de tratament, membrilor familiei decedatului, după cum și când li se cere acest lucru,” au transmis judecătorii.

”Conform legii, acest lucru nu este un caz de caritate. Acesta este dreptul legal al persoanei care solicită despăgubirea,” a spus avocatul Gaurav Bansal, cel care a depus petiția inițială.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close