Antena 3 CNN International News Anul Nou le-a adus moarte unor oameni adunați la un loc sfânt, în India

Anul Nou le-a adus moarte unor oameni adunați la un loc sfânt, în India

Cel puțin 12 oameni au murit și 14 au fost răniți, fiind transportați la spital, după ce mii de persoane adunate într-un cunoscut loc de pelerinaj din India au fost cuprinse de panică și s-au călcat în picioare, relatează presa internațională.

Anul Nou le-a adus moarte unor oameni adunați la un loc sfânt, în India
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    01 Ian 2022   •   13:07

Tragedia a avut loc sâmbătă, în prima zi a lui 2022, la ora locală 2:30 dimineața (vineri, ora 23, în România), la sanctuarul Mata Vaishno Devi, într-o parte a Kashmir-ului aflată sub administrație indiană.

Nu este clar, momentan, ce anume i-a determinat pe oameni să intre în panică însă mai mulți martori susțin că mulțimea adunată nu a fost gestionată corespunzător de responsabilii din locație.

Potrivit unui oficial guvernamental, bilanțul deceselor ar putea să crească, întrucât locul era "incredibil de aglomerat" în prima zi a noului an.

Locația este vizitată în mod obișnuit de zeci de mii de oameni în fiecare zi, dar sâmbătă sanctuarul a fost sub presiunea mai multor pelerini decât de obicei.

Autoritățile au declanșat o anchetă asupra cauzelor tragediei iar prim-ministrul indian Narendra Modi a transmis un mesaj în care s-a declarat "mâhnit" de pierderea de vieți omenești și le-a urat însănătoșire grabnică răniților.

Situat în apropierea orașului Katra, locul de pelerinaj a fost vizat de restricții în contextul pandemiei de COVID.

Autoritățile au impus un plafon de maximum 25.000 de vizitatori pe zi.

×
Subiecte în articol: India Mata Vaishno Devi panica morti
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close