Antena 3 CNN International News Un preot și trei ajutoare, arestați și puși sub acuzare pentru viol în grup și uciderea unei fete de 9 ani, în India

Un preot și trei ajutoare, arestați și puși sub acuzare pentru viol în grup și uciderea unei fete de 9 ani, în India

Patru bărbați, între care un preot hindus, au fost acuzați că au violat-o și ucis-o pe o fetiță de 9 ani în capitala indiană New Delhi, a anunțat poliția.

Un preot și trei ajutoare, arestați și puși sub acuzare pentru viol în grup și uciderea unei fete de 9 ani, în India
Sursa foto: cnn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Aug 2021   •   14:44

Noul caz subliniază amploarea violenței sexuale și a discriminării bazate pe caste în această țară, notează CNN.

Acuzații au fost arestați la începutul acestei luni. Infracțiunile imputate lor - viol, crimă și distrugerea probelor - le pot aduce pedeapsa cu moartea.

Victima de 9 ani aparținea comunității Dalit, cea mai oprimată în ierarhia castelor hinduse.

Conform celor stabilite de anchetă, fetița a fost violată în grup și apoi ucisă pe 1 august, într-un district din sud-vestul capitalei New Delhi. 

Ea se dusese să ia apă de la un crematoriu.

Preotul care activa în locația respectivă a chemat-o pe mama fetiței, i-a arătat cadavrul acesteia și i-a spus că fiica ei a murit electrocutată, a declarat ofițerul superior de poliție Ingit Pratap pentru CNN.

Preotul și alți trei angajați ai crematoriului au convins-o pe mamă să incinereze cadavrul copilului, susținând că ar fi "o bătaie de cap" să anunțe poliția.

Proteste în capitala Indiei după arestarea celor patru bărbați acuzați de viol și crimă

Cadavrul a fost în cele din urmă incinerat, de față cu părinții fetiței.

Incidentul a provocat, însă, revoltă în comunitatea victimei. 200 de oameni s-au adunat și au cerut dreptate iar poliția, sub presiunea populară, i-a arestat pe cei patru și i-a pus sub acuzare.

Protestele s-au extins apoi în capitală iar unii participanți au ars portretul premierul Narendra Modi, acuzându-l că nu reușește să rezolve problema presantă a agresiunilor sexuale împotriva copiilor.

Cazul celor patru urmează să fie prezentat marți într-un tribunal districtual înainte de a fi trimis la o instanță care va aplica procedura accelerată, a precizat Ministerul de interne.

CNN notează că, deși sistemul de caste a fost abolit oficial în India în 1950, ierarhia socială veche de 2.000 de ani încă se păstrează în această națiune majoritar hindusă.

Sistemul de caste impune încă de la naștere locul în societate, inclusiv slujbele accesibile și partenerii de căsătorie.

Daliții, supuși oprimării pe bază de castă

Membrii comunității Dalit numără aproximativ 201 milioane de oameni în ansamblul populației indiene, de circa 1,37 miliarde.

Ei sunt în mod frecvent supuși discriminării agresive, violențelor sexuale și atacurilor.

În septembrie anul trecut, o femeie de 19 ani din această comunitate a fost violată în grup și ucisă în statul Uttar Pradesh. Incidentul s-a produs după ce o fată Dalit de 13 ani a fost, la rândul ei, violată și ucisă cu o lună înainte, în același stat.

În 2019, doi copii Dalit au fost omorâți în bătaie după ce au fost surprinși făcându-și nevoile fiziologice în public.

În 2018, o fată de 13 ani dintr-o castă inferioară a fost decapitată în statul Tamil Nadu de către un agresor dintr-o castă superioară.

În ceea ce privește fenomenul general al agresiunilor împotriva femeilor, Biroul național indian de evidență a infracțiunilor a anunțat că în 2019 au fost raportate peste 32.000 de cazuri de viol în care victimele au fost femei însă activiștii anti-discriminare spun că numărul real este mult mai mare.

×
Subiecte în articol: Dalit India viol crematoriu fată ucisă
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close