Antena 3 International News Indonezia a devenit noul epicentru COVID-19

Indonezia a devenit noul epicentru COVID-19

de Alexandra Ionescu    |    19 Iul 2021   •   08:41
Indonezia a devenit noul epicentru COVID-19
Sursa foto: Getty Images

Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a subliniat un „sentiment de criză” în rândul miniștrilor săi, întrucât țara devine unul dintre cele mai grave puncte fierbinți din lume.

Mai multe ţări din regiune traversează acum cea mai gravă perioadă de la începutul pandemiei, din cauza variantelor mai agresive ale SARS-CoV-2.

Jokowi, așa cum este cunoscut președintele, a anulat un plan de vaccinare  și le-a spus oficialilor statului să nu călătorească în străinătate, îndemnându-i să exercite „sensibilitate socială”, a declarat secretarul de cabinet Pramono Anung.

„Președintele a subliniat că în această perioadă de restricții de urgență, cu siguranță trebuie să existe un sentiment de criză în toate ministerele, instituțiile și liderii”, a spus Anung, potrivit CNN.

Toate vaccinurile vor rămâne gratuite pentru persoanele fizice, în timp ce costul dozelor procurate pentru programul privat de vaccinare va fi suportat de angajatori așa cum a fost planificat inițial, a spus Anung.

În Indonezia, cea mai afectată țară din regiune în prezent, voluntari de la pompe funebre merg la căminele de bătrâni pentru a colecta trupurile oamenilor care nu au putut avea acces la tratament.

Sâmbătă, autorităţile au raportat 51.952 de cazuri şi 1.092 de decese asociate, mai mult decât India şi Brazilia pentru a treia zi consecutiv.

Peste 72.000 de oameni au murit, potrivit datelor oficiale.

Indonezia evaluează dacă va pune capăt restricțiilor de circulație COVID-19 conform planificării sau dacă le va extinde, pe măsură ce țara se luptă cu o creștere a noilor infecții și o economie în prăbușire, a declarat sâmbătă ministrul superior Luhut Pandjaitan.

Alimentată de răspândirea variantei Delta mai virulente, Indonezia a raportat mai multe cazuri noi de coronavirus decât orice țară din lume, au arătat datele din ultima medie de șapte zile.

Cazurile  Covid-19 din Indonezia au crescut cu 51.952 într-o singură zi, numărul de morți crescând cu 1.092 la 72.489, a declarat sâmbătă Ministerul Sănătății.

Experţii în sănătate consideră că cifrele raportate de Indonezia sunt foarte subestimate. „Centrul pandemiei în Asia este deja în Indonezia acum, dar dacă am avea o capacitate mai mare de testare am fi deja epicentrul lumii”, a spus dr. Dicky Budiman, epidemiolog la Griffith University din Australia.

„Ratăm multe cazuri şi nu identificăm poate 80% dintre ele în comunitate... În Indonezia testarea este pasivă, nu e activă. Cel care este testat într-o unitate medicală e testat dacă are simptome sau dacă e contact”, a mai spus el.

Pe de altă parte, țara se confruntă cu o dezinformare generalizată și galopantă, în condițiile unei rate de vaccinare a populației de mai puțin de 6%.

În aceste condiții, observatorii avertizează că este posibil ca situația din Indonezia să nu fi atins încă apogeul.

×
Subiecte în articol: indonezia COVID-19 coronavirus

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close