Antena 3 CNN International News Indonezia a devenit noul epicentru COVID-19

Indonezia a devenit noul epicentru COVID-19

Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a subliniat un „sentiment de criză” în rândul miniștrilor săi, întrucât țara devine unul dintre cele mai grave puncte fierbinți din lume.

Indonezia a devenit noul epicentru COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Iul 2021   •   08:41

Mai multe ţări din regiune traversează acum cea mai gravă perioadă de la începutul pandemiei, din cauza variantelor mai agresive ale SARS-CoV-2.

Jokowi, așa cum este cunoscut președintele, a anulat un plan de vaccinare  și le-a spus oficialilor statului să nu călătorească în străinătate, îndemnându-i să exercite „sensibilitate socială”, a declarat secretarul de cabinet Pramono Anung.

„Președintele a subliniat că în această perioadă de restricții de urgență, cu siguranță trebuie să existe un sentiment de criză în toate ministerele, instituțiile și liderii”, a spus Anung, potrivit CNN.

Toate vaccinurile vor rămâne gratuite pentru persoanele fizice, în timp ce costul dozelor procurate pentru programul privat de vaccinare va fi suportat de angajatori așa cum a fost planificat inițial, a spus Anung.

În Indonezia, cea mai afectată țară din regiune în prezent, voluntari de la pompe funebre merg la căminele de bătrâni pentru a colecta trupurile oamenilor care nu au putut avea acces la tratament.

Sâmbătă, autorităţile au raportat 51.952 de cazuri şi 1.092 de decese asociate, mai mult decât India şi Brazilia pentru a treia zi consecutiv.

Peste 72.000 de oameni au murit, potrivit datelor oficiale.

Indonezia evaluează dacă va pune capăt restricțiilor de circulație COVID-19 conform planificării sau dacă le va extinde, pe măsură ce țara se luptă cu o creștere a noilor infecții și o economie în prăbușire, a declarat sâmbătă ministrul superior Luhut Pandjaitan.

Alimentată de răspândirea variantei Delta mai virulente, Indonezia a raportat mai multe cazuri noi de coronavirus decât orice țară din lume, au arătat datele din ultima medie de șapte zile.

Cazurile  Covid-19 din Indonezia au crescut cu 51.952 într-o singură zi, numărul de morți crescând cu 1.092 la 72.489, a declarat sâmbătă Ministerul Sănătății.

Experţii în sănătate consideră că cifrele raportate de Indonezia sunt foarte subestimate. „Centrul pandemiei în Asia este deja în Indonezia acum, dar dacă am avea o capacitate mai mare de testare am fi deja epicentrul lumii”, a spus dr. Dicky Budiman, epidemiolog la Griffith University din Australia.

„Ratăm multe cazuri şi nu identificăm poate 80% dintre ele în comunitate... În Indonezia testarea este pasivă, nu e activă. Cel care este testat într-o unitate medicală e testat dacă are simptome sau dacă e contact”, a mai spus el.

Pe de altă parte, țara se confruntă cu o dezinformare generalizată și galopantă, în condițiile unei rate de vaccinare a populației de mai puțin de 6%.

În aceste condiții, observatorii avertizează că este posibil ca situația din Indonezia să nu fi atins încă apogeul.

×
Subiecte în articol: indonezia COVID-19 coronavirus
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close