Antena 3 CNN International News Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa și 3 sunt date dispărute în urma inundaţiilor din nordul Chinei

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa și 3 sunt date dispărute în urma inundaţiilor din nordul Chinei

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa și 3 sunt date dispărute în urma inundaţiilor din nordul Chinei. Mii de case au fost distruse și peste 120.000 de oameni au fost evacuați.

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa și 3 sunt date dispărute în urma inundaţiilor din nordul Chinei
Sursa foto: Twitter/HDRain
de Alexandra Ionescu    |    12 Oct 2021   •   18:21

Inundaţiile masive din nordul Chinei au făcut prăpăd, la mai puţin de trei luni de când ploile extreme au lovit provincia Henan, unde au fost înregistrate peste 300 de decese. Cantitățile de apă căzute sunt de 13 ori mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului.

Cel puțin 1.75 de milioane de oameni au fost afectate de inundații, 19.500 de case au fost complet distruse și alte 18.200 au fost avariate. Trei oameni sunt în continuare dați dispăruți.

Ploile puternice au cauzat o pierdere economică de 5 miliarde de yuani (775 de milioane de dolari) în această provincie.

60 de mine din provincie au trebuit să-şi suspende activitatea, iar acest lucru a survenit în cel mai prost moment pentru producţia de electricitate chineză, pe fondul unei cereri industriale puternice în timpul unei perioade de redresare economică globală.

Cărbunele asigură 60% din producţia de energie electrică a Chinei.

 

×
Subiecte în articol: China inundatii morti
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close