Antena 3 CNN International News Inundațiile din vestul Europei au ucis peste 120 de persoane

Inundațiile din vestul Europei au ucis peste 120 de persoane

Serviciile de urgenţă din Germania, Belgia şi Ţările de Jos continuă să depună eforturi pentru a face faţă devastărilor provocate de inundaţiile severe din regiune.

Inundațiile din vestul Europei au ucis peste 120 de persoane
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    17 Iul 2021   •   10:45

Mai mult de 120 de persoane au fost declarate decedate, majoritatea în Germania. Echipele de salvare caută încă zeci de persoane date dispărute.

Premierul belgian, Alexander De Croo, a declarat că încă nu este clar câte persoane au fost ucise în ţară.

„Ceea ce ar fi trebuit să fie frumoase zile de vară s-au transformat brusc în zile crunte şi foarte triste pentru concetăţenii noştri.

Încă aşteptăm bilanţul final, dar pare că aceste inundaţii sunt cele mai catastrofale din istoria ţării noastre.

Acestea sunt circumstanţe cu totul excepţionale, fără precedent în Belgia”, a declarat premierul belgian.

În zonele grav afectate, supravieţuitorii încearcă să facă faţă daunelor extinse aduse comunităţilor lor. Numeroşi dintre ei au vorbit despre viteza cu care a crescut nivelul apelor miercuri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cel puțin 165.000 de mii de oameni sunt acum fără electricitatre în Rhineland-Palatinate și în North Rhine-Westphalia, au declarat autoritățile pentru CNN.

În North Rhine-Westphalia, unde cel puțin 43 de oameni au murit ” situația rămâne foarte dinamică - nu știm exact câți oameni lipsesc” a declarat Katja Heins, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Mulți factori contribuie la inundații, potrivit specialiștilor, dar o atmosferă încălzită cauzată de schimbările climatice face ca fenomenele extreme să fie mai probabile.

Terra s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 grade Celsius față de începutul erei industriale.

Dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile, temperaturile vor continua să crească.

Climatologii au admis că nu au reușit să prezică intensitatea inundațiilor din vestul Europei și cea a valului de căldură din America de Nord.

Computerele din dotarea serviciilor meteo nu sunt suficient de puternice pentru a prognoza cu precizie severitatea acestor fenomene extreme.

Experții spun că această vreme extremă putea fi întâlnită o dată la o generație, dar că acest lucru ar putea să se întâmple mai des în viitor – și cu o intensitate mai mare – un semn că schimbările climatice ne afectează deja viețile.

×
Subiecte în articol: Germania Belgia inundatii victime
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close