Antena 3 CNN International News Brazilienii au ieșit în stradă să ceară punerea sub acuzare a lui Jair Bolsonaro. Președintele antivaccinist, la cel mai scăzut nivel în sondaje

Brazilienii au ieșit în stradă să ceară punerea sub acuzare a lui Jair Bolsonaro. Președintele antivaccinist, la cel mai scăzut nivel în sondaje

Protestatarii au ieșit din nou pe străzi, în marile orașe din Brazilia, cerând punerea sub acuzare a președintelui Jair Bolsonaro, în contextul înrăutățirii condițiilor economice în această țară grav afectată de pandemia de coronavirus.

Brazilienii au ieșit în stradă să ceară punerea sub acuzare a lui Jair Bolsonaro. Președintele antivaccinist, la cel mai scăzut nivel în sondaje
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    03 Oct 2021   •   13:08

Mii de oameni s-au adunat în Sao Paulo și Rio de Janeiro, sâmbătă, scandând "Afară, Bolsonaro" și purtând pancarte pe care scria "Bolsonaro trebuie să plece. Trebuie pus sub acuzare acum!".

Potrivit presei internaționale, proteste desfășurate în general fără incidente au avut loc în peste 200 de orașe.

În capitala țării, Brasilia, oamenii au mărșăluit în fața sediului Congresului Național, protestând față de prețurile la combustibil și alimente. 

Inflația în creștere se adaugă problemelor generate de pandemie în Brazilia, unde cel puțin 14 milioane de oameni sunt șomeri, la o populație de peste 200 milioane.

Circa 600.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului, plasând Brazilia pe locul 2, după Statele Unite.

CNN comentează că protestele agregate împotriva președintelui Bolsonaro, antivaccinist și negaționist al pandemiei, reprezintă o încercare a opoziției politice de a demonstra unitate, prin implicarea partidelor de centru-stânga, a sindicatelor și a organizațiilor civice.

Sursa citată notează că în Rio de Janeiro au participat liderul opoziției, parlamentarul Alessandro Molon și fostul candidat prezidențial Ciro Gomes.

La mitingul Sao Paulo a fost prezent Fernando Haddad, candidatul prezidențial al Partidului Muncitorilor, care a pierdut în 2018 alegerile în fața lui Jair Bolsonaro.

În cel mai recent sondaj de opinie realizat de Datafolha Institute, rata de aprobare a președintelui brazilian continuă să scadă, atingând cel mai scăzut nivel de la începutul mandatului său.

53% dintre brazilieni consideră că mandatul prezidențial al lui Bolsonaro până în prezent a fost "rău" sau "groaznic".

Opțiunile de vot exprimate anticipat pentru scrutinul de anul viitor arată că fostul președinte Lula da Silva ar câștiga din primul tur.

×
Subiecte în articol: Jair Bolsonaro proteste
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close